Nastavnici pobjedničkih škola bili su bitan faktor programa "Škole za 21. vijek". Također, svakodnevno su neizostavan faktor obrazovanja učenika i učenica širom Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta. Neke od najboljih savjeta o uvođenju micro:bit računara u osnovne škole možemo čuti upravo od njih u ovom videu.

„Projekti na micro:bitovima ustvari predstavljaju cjeloživotno učenje, jer se rješavaju problemi bitni za zajednicu.“, nastavnica sa 13 godina iskustva u obrazovanju. Važnost projekta za nastavnike i nastavnice je ogromna, kako zbog učenika i učenica i njihove budućnosti tako i za same predavače.

Novi talenti se lakše otkrivaju kada djeca imaju priliku da predstave svoje ideje i realizuju iste na događaju poput Takmičenja organizovanog od strane British Councila. Učenici i učenice koji pokazuju sklonost ka informatici i IT industriji vole da se bave životnim stvarima iz svakodnevnice, kao što su muzika, zvuk, film, slika, video igre, ali i problemi iz njihovog okruženja.

Klub kodiranja pravo je mjesto za takve učenike i učenice, gdje rado razvijaju svoje ideje u slobodno vrijeme. Micro:bit nam donosi mnogo unapređenja, a nastavnici su nam objasnili i kakva. Pogledajte video a na našoj web stranici pročitajte više o „Škole za 21. vijek“, programu koji se realizuje na području Zapadnog Balkana.

 

Podijelite sadržaj