Professional exams

Ako ste stručnjak koji traži način da poveća svoje šanse za napredak u karijeri, možemo vam omogućiti da polažete međunarodno priznate ispite koji doprinose vašem profesionalnom razvoju.

Da biste dobili jednu od dole navedenih kvalifikacija najprije se trebate prijaviti odabranoj strukovnoj organizaciji: pratite speficične procedure navedene na internetskoj stranici te organizacije. Ispiti se obično održavaju po rasporedu koji ustanovljava data organizacija, a mi djelujemo kao njihov ispitni centar u Bosni i Hercegovini.

ACCA

ACCA (Association of Certified Chartered Accountants) sa svojih 296.000 studenata i 115.000 članova u 170 zemalja, najveće je i najbrže rastuće međunarodno računovodstveno tijelo. ACCA širom svijeta nastoji ponuditi prvoklasne kvalifikacije posvećenim, sposobnim i ambicioznim ljudima koji se trude da ostvare uspješnu karijeru u računovodstvu, finansijama i menadžmentu. U cilju javnog interesa, ACCA kroz svoj rad nastoji postići i promovirati najviše etičke i profesionalne standarde. ACCA nudi najpoznatije kvalifikacije u području računovodstva i finansija. Program obuhvata sve što vam je potrebno da biste postigli vrhunski nivo stručnosti i u računovodstvu i u finansijama.

CIMA

Chartered Institute of Management Acccountants (CIMA), je jedino međunarodno računovodstveno tijelo s jedinim naglaskom na poslovanju . To je vodeći svjetski profesionalni institut koji nudi međunarodno priznatu kvalifikaciju u upravljanje računovodstvom, s naglaskom na računovodstvo u poslovanju, kako u privatnom tako i u javnom sektoru. CIMA broji više od 155.000 članova i studente iz 158 zemalja, te je odgovoran za obrazovanje i osposobljavanje za upravljanje računovodstvom u industriji, trgovini i neprofitnom sektoru, te broji više članova u javnom sektoru nego u bilo kojem drugom tijelu Velike Britanije.

CIPS

Chartered Institute of Procurement & Supply ( CIPS ) vodeće je tijelo za oblast nabavke i upravljanja nabavnim lancem. Pridružujući se CIPS-u postajete dio snažne mreže strukovno priznatih i kvalifikovanih članova, uključujući vodeće poslovne ljude, profesionalne menadžere i akademike.

CIM

CIM (Chartered Institute of Marketing) vodeće je međunarodno profesionalno tijelo za marketing; diljem svijeta  ima oko 50.000 članova.

Institute of Actuaries

Actuaries pruža komercijalne, finansijske i razumne poslovne savjete o upravljanju imovinom i finansijkim obavezama –  naročito u slučajevima  gdje su  ključni faktori  dugoročno upravljanje i planiranje.

Institute of Logistics and Transport

The Institute of Logistics and Transport (ILT) je strukovno tijelo za transport, logistiku i integrisano upravljanje nabavnim lancem. Kao središte profesionalne izvrsnosti i razvoja najsavremenijih tehnika logistike i transporta, Institut nastoji poticati usvajanje politika koje su i efikasne i održive.

LCCI - London Chamber of Commerce and Industry

Ispitno tijelo LCCI ima preko 100 godina iskustva u pružanju pouzdanih i cijenjenih poslovnih kvalifikacija. Imaju više od 8.000 centara u više od 86 zemalja širom svijeta; njihove kvalifikacije su međunarodno priznate podjednako među poslodavcima, strukovnim tijelima i univerzitetima.

Potrebno vam je više informacija?

Gore navedeni spisak strukovnih institucija ni u kom slučaju nije potpun; imajte na umu da na vaš zahtjev možemo organizovati polaganje ispita bilo koje britanske strukovne organizacije koju odaberete. 

Za više informacija o ispitima obratite nam se e-mailom, ili putem telefona + 387 (0)33 250 220 (9.00 – 17.00 h od ponedjeljka do petka) ili nas nađite na Facebooku.

Podijelite sadržaj