Teaching resources

Ako ste nastavnik engleskog jezika ili se ovom oblašću profesionalno bavite na neki drugi način, British Council ima niz besplatnih resursa za podršku vašem radu.

Možete besplatno preuzeti nastavni materijal i planove časova, dobiti savjete, članke i informacije o profesionalnom razvoju, konferencijama i profesionalnim kvalifikacijama. Možete se i pridružiti grupama za diskuiju, i dobiti materijale s programa obuke. Više informacija o resursima i materijalima naći ćete na stranici TeachingEnglish.

Kursevi stručnog usavršavanja

British Council nudi niz kurseva koji će nastavnicima engleskog jezika uskoro biti dostupni na Internetu. Kursevi tretiraju oblasti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, tehnologije rada i mnoge druge teme. Za više informacija posjetite stranicu British Councila teacher training.

Resursi za nastavu engleskog jezika

Ako ste prezaposleni nastavnik engleskog jezika ili instruktor koji traži podršku i materijale za rad u učionici, može vam pomoći naša kolekcija besplatnih nastavnih materijala koja se redovno ažurira s internetske stranice British Councila za nastavnike. Saznajte više o English teaching resources.

Plan nastavnog časa

Ako ste nastavnik engleskog jezika koji traga za nastavnim materijalima, British Council vam može pomoći redovno ažuriranim planovima nastavnih časova i nastavnim materijalima. Saznajte više na lesson plans.

Fonemska tablica

Pomozite svojim učenicima da slušaju i razumiju zvuke engleskog jezika koristeći fonemsku tablicu, alatku British Councila. Saznajte više o tome kako Phonemic Chart može pomoći učenicima da razviju sposobnost razumijevanja govornog engleskog jezika.

Aktivnosti u učionici

Ako ste nastavnik engleskog i tražite nastavne materijale, možemo vam pomoći našim redovno ažuriranim prijedlozima aktivnosti u učionici.

Članci

Ako ste nastavnik engleskog jezika i želite proširiti svoje znanje o nastavnoj metodici i praksi, British Council vam može pomoći redovno ažuriranom ponudom članaka.

Književnost u nastavi engleskog jezika

Ako ste nastavnik engleskog jezika i trebate nastavne materijale iz književnosti, možemo vam pomoći književnim tekstovima, prijedlozima aktivnosti i materijalima za slušanje. Saznajte više o resursima koji nastavnicima mogu pomoći da koriste književna djela u nastavi engleskog jezika.

Podijelite sadržaj