Šta je IELTS za britanske vize i imigraciju (UKVI)?

Ukoliko želite da radite ili studirate u Velikoj Britaniji, morate da aplicirate za vizu i dokažete da posjedujete traženi nivo poznavanja engleskog jezika tako što ćete polagati jedan od Secure English Language Test testova (SELT) koje je odobrilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, kao što su IELTS za UKVI (Academic i General Training) ili IELTS Life Skills.

Rezervišite preko British Councila i dobit ćete:

  • Našu posebnu ponudu koja će vam omogućiti besplatan pristup našim potpuno novim materijalima za pripremu za IELTS za UKVI: „GEL IELTS Prep“, koji uključuje personalizovanu, pametnu podršku koja radi sa vama i vašim potrebama za učenjem kako bi vam pomogla da dostignete traženi IELTS za UKVI rezultat, i uključuje lažne testove i regres za sve četiri vještine.
    Novo: plaćene povratne informacije za pisanje i razgovor.
  • Besplatan pristup u posljednjem trenutku na  pripremni kurs „Roadto IELTS“, koji uključuje devet video snimaka sa savjetima i uputstvima, 100 interaktivnih aktivnosti i dva testa vježbanja za svaku od četiri vještine.
  • Besplatne testove i materijale za pripremu: vježbajte IELTS sa British Councilom besplatno online ili uz primjerak IELTS praktične knjige koja sadrži uzorke testova za IELTS Academic i IELTS General Training.
  • Pogodne datume i lokacije: imamo više lokacija za testiranje u zemljama širom svijeta. Postoji više od 800 zvaničnih IELTS ispitnih centara BritishCouncila,svi na dobroj lokaciji i uz moderne objekte.
  • Pet dodatnih obrazaca za prijavu testa besplatno: šaljemo ih besplatno institucijama kod kojih se prijavite (npr. imigracionim kancelarijama, univerzitetima itd.)

Koja je razlika između formata testova IELTS i IELTS za UKVI?

IELTS i IELTS za UKVI su isti po formatu, sadržaju, ocjenjivanju i nivou teškoće. Međutim, obrazac izveštaja o testu koji sadrži vaše rezultate malo je drugačiji da bi se pokazalo da ste test polagali na zvaničnoj lokaciji IELTS za UKVI testa, koju je odobrila britanska matična kancelarija.

Koji test treba da radim?

Ukoliko ste student, provjerite na vašem univerzitetu / koledžu / u školi koji vam je test potreban prije nego što se prijavite za polaganje testa.

Ukoliko aplicirate za Studentsku vizu četvrtog stepena (Tier 4) pri visokoškolskoj ustanovi da biste se direktno upisali na diplomske ili postdiplomske studije na univerzitetu koji je Tier 4 Sponzor, morate posjedovati odgovarajući nivo znanja engleskog jezika koji je odredila sama institucija. Svi Britanski univerziteti i koledži prihvataju rezultate IELTS Academic testa. To znači da možda neće biti potrebno da polažete test IELTS za UKVI (Academic) nego da možete da priložite rezultat IELTS Academic testa.

Ukoliko NISTE student, kod organizacija u kojim aplicirate provjerite koji vam je test potreban prije nego što se prijavite za polaganje testa. 

Nudimo IELTS za UKVI u Sarajevu, Bosni i Hercegovini

Test Opis Cijena (BAM)
IELTS UKVI Academic Položite ovaj test ukoliko fakultet ili organizacija za koju se prijavljujete nalaže da polažete IELTS for UKVI (Academic) test. 456
IELTS UKVI General Training Položite ovaj test ukoliko želite da emigrirate u Veliku Britaniju ili želite da trenirate i učite za sljedeći nivo. 456
IELTS Life Skills A1 Položite ovaj test ukoliko treba da pokažete vještine govora i slušanja engleskog jezika kako biste aplicirali za porodičnu, bračnu ili partnersku vizu u Velikoj Britaniji. 320
IELTS Life Skills B1 Položite ovaj test ukoliko je potrebno da dokažete svoje vještine govora i slušanja engleskog jezika kako biste aplicirali za državljanstvo ili boravišnu vizu u Velikoj Britaniji. 320

Polaganje IELTS testa za UKVI u British Councilu

IELTS test za UKVI (akademski i opšti) i IELTS Life Skills polažu se u itest centru odobrenom za UKVI. British Council ima odobrene UKVI lokacije širom svijeta. Kada rezervišete svoj test, možete birati između IELTS testa koji se radi na papiru ili na računaru.

In this section