Girl with computer

Ukoliko ste profesor engleskog jezika i želite da se stručno usavršavate, ali nemate dovoljno vremena da otputujete i pohađate program u fiksnim terminima, naši online kursevi mogu biti baš ono što vam je potrebno.

Ovi kursevi koje vode kvalifikovani i iskusni predavači i pohađa međunarodna grupa nastavnika su praktične prirode i obuhvataju aktivnosti i ideje koje možete direktno da prenesete u svoje učionice. 

Ukoliko vas zanima bilo koji od kurseva van naznačenih termina kontaktirajte nas.

Special Educational Needs (samostalan pristup) - uvijek dostupan

Ako želite biti bolje upoznati sa posebnim potrebama u obrazovanju, strategijama i rješenjima koje će koristiti učenicima sa poteškoćama u učenju, promovirati inkluziju i obezbjediti  najbolje uslove za sve učenike, onda je ovo kurs za vas. Ovaj kurs je namijenjen predavačima engleskog i predavačima  koji koriste engleski kao medij podučavanja drugih predmeta. Prikladan je za predavače i u osnovnim, i u srednjim školama.

Trajanje: 35 sati kroz 12 sedmica

Početak: po dogovoru

Cijena: 150.00 BAM

Saznajte više o kursu Special Educational Needs (self-access).

Special Educational Needs (sa portfoliom) - uvijek dostupan

Ako želite biti bolje upoznati sa posebnim potrebama u obrazovanju, strategijama i rješenjima koje će koristiti učenicima sa poteškoćama u učenju, promovirati inkluziju i obezbjediti  najbolje uslove za sve učenike, onda je ovo kurs za vas. Ovaj kurs je namijenjen predavačima engleskog i predavačima  koji koriste engleski kao medij podučavanja drugih predmeta. Prikladan je za predavače i u osnovnim, i u srednjim školama.

Trajanje: 35 sati kroz 12 sedmica plus 8 sati za ocjenu portfolia

Početak: po dogovoru

Cijena: 200.00 BAM 

Saznajte više o kursu Special Educational Needs (with portfolio).

Learning Technologies (samostalan pristup) - uvijek dostupan

Ovaj kurs je namijenjen za predavače jezika koji nemaju veliko iskustvo u korištenju tehnologija u učionici. On predstavlja uvod u osnovne aspekte korištenja novih tehnologija u podučavanju jezika i uzima u obzir situacije u kojima je tehnologija jedino dostupna van učionice, kao i situacije u kojima je učionica opremljena IT pomagalima.

Trajanje: 75 sati kroz 25 sedmica

Početak: po dogovoru

Cijena: 150.00 BAM 

Saznajte više o kursu Learning Technologies (self-access).

Learning Technologies (moderiran)

Ovaj kurs je namijenjen za predavače jezika koji nemaju veliko iskustvo u korištenju tehnologija u učionici. Kurs predstavlja uvod u osnovne aspekte korištenja novih tehnologija u podučavanju jezika i uzima u obzir situacije u kojima je tehnologija jedino dostupna van učionice, kao i situacije u kojima je učionica opremljena IT pomagalima.

Trajanje: 40 sati kroz 12 sedmica

Početak: trenutno otvoren

Cijena: 320.00 BAM 

Potrebna razina znanja engleskog jezika je B1+.

Saznajte više o kursu Learning Technologies (moderated)

CLIL Essentials (moderiran)

Ukoliko podučavate školske predmete na engleskom jeziku ovaj će vam kurs pružiti sveobuhvatnu poduku o metodici i praksi integriranog učenja jezika i nastavnog sadržaja (CLIL) koja vam je potrebna u vašem radu. Kurs se sastoji od 20 poglavlja. Teme obuhvaćene kursem: znanje i načela metode CLIL i priprema nastavnih satova, izvedba nastavnih satova i ocjenjivanje. Konačno ocjenjivanje u kursu vrši se na temelju eseja od 500 riječi i jednog nastavnog plana s objašnjenjima.

Trajanje: 50 sati

Početak: trenutno nije dostupan

Cijena: 275.00 BAM 

Saznajte više o kursu CLIL Essentials.

Communicative Assessment (samostalni pristup) - uvijek dostupan

Communicative Assessment je samostalni kurs za nastavnike engleskog jezika koje zanima istraživanje novih pristupa ocjenjivanju i testiranju. Radi se o općem kursu prikladnom za nastavnike koji rade u osnovnom, srednjem i visokom školstvu ili u privatnim školama stranih jezika. 

Početak: po dogovoru

Cijena: 150.00 BAM 

Saznajte više o kursu Communicative Assessment.

TKT Essentials: Modul 1 (moderiran)

Ovaj kurs je za predavače koji žele da razviju svoja znanja iz oblasti Komunikativnog podučavanja jezika (Communicative Language Teaching - CLT) ili koji se spremaju za polaganje Cambridge English TKT ispita. Kurs pruža sveobuhvatan uvod u znanja o učenicima jezika i stvarnu praksu u učionicama. Prikladan je za nove predavače koji žele da razviju svoja znanja iz oblasti podučavanja engleskog jezika i za iskusne predavače koji žele osvježiti svoju metodologiju.  

Trajanje: Modul 1 - 39.5 sati kroz 12 sedmica 

Početak: trenutno nije najavljen

Cijena: 250.00 BAM

Saznajte više o kursu TKT Essentials.

Primary Essentials (moderiran)

Primary Essentials predviđen je za nastavnike engleskog jezika u osnovnim državnim i privatnim školama ili za one nastavnike srednjih škola koji bi željeli raditi u osnovnom obrazovanju. Ukoliko vam treba uvod u metode nastave engleskog jezika za uzrast od 7 do 11 godina, onda je ovo pravi kurs za vas. Naučite osnove metoda uspješne nastave koristeći video i audio-materijale, kao i društvene elemente.

Trajanje: 34 sata kroz 12 sedmica

Početak: trenutno nije najavljen

Cijena: 275.00

Potrebna razina znanja engleskog jezika je B2+.

Saznajte više o Primary Essentials kursu.

TKT Essentials: Modul 2 i 3 (moderiran)

Ovaj kurs je za predavače koji žele da razviju svoja znanja iz oblasti Komunikativnog podučavanja jezika (Communicative Language Teaching - CLT) ili koji se spremaju za polaganje Cambridge English TKT ispita. Kurs pruža sveobuhvatan uvod u znanja o učenicima jezika i stvarnu praksu u učionicama. Modul 2 se bavi planiranjem lekcija i korištenjem resursa u nastavi, dok se modul 3 fokusira na upravljanje podučavanjem i procesa učenja. 

Trajanje: 34 sati

Početak: trenutno nije najavljen.

Cijena: 275.00 BAM 

Saznajte više o kursu TKT Essentials: Modul 2 i 3 (moderiran).

Steps to Success (sa portfoliom) - uvijek dostupan

Ovaj kurs je namijenjen predavačima engleskog jezika koji završavaju studij ili su na početku karijere. Kurs je baziran na principu self-access online kursa te je prilagođen predavačima koji rade u osnovnom, srednjem i visokoškolskom obrazovnom sistemu kao i u privatnim školama koje se bave podučavanjem engleskog jezika.

Trajanje: 35 sati kroz 12 sedmica

Početak: po dogovoru

Cijena: 200.00

Potrebna razina znanja engleskog jezika je B1+.

Saznajte više o Steps to Success with Portfolio kursu.

Kontaktirajte nas kako biste saznali kako se možete prijaviti. Uplatu možete izvršiti u najbližoj banci ili pošti. Detalji za uplatu se nalaze na prijavnom obrascu. 

Svi naši online kursevi se izvode putem Moodle aplikacije (web aplikacija za upravljanje sadržajem za učenje i polaznicima) u kojoj grupa polaznika i predavač rade zajedno. Certifikat o završetku kursa se izdaje po uspješnom završetku vježbi i zadataka te se ne može dobiti bez aktivnog učešća. Zadržavamo pravo da otkažemo kurs u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj polaznika. 

Ako te zainteresirani za ove kurseve i imate pitanje, slobodno nas kontaktirajte.

Podijelite sadržaj