British Council stvara prilike za ljude u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim zemljama i širom svijeta gradi povjerenje među njima. Naše djelovanje i aktivnosti utiču na okoliš te smo u tom smislu posvećeni adekvatnom upravljanju okolišem i smanjenju našeg uticaja na njega. 

Naš sistem za upravljanje okolišem (EMS - Environmental Management System) potvrđen je certifikatom ISO14001 diljem Ujedinjenog Kraljevstva, a svojim akcionim planom za očuvanje okoliša definirali smo ciljeve za smanjenje ugljičnog dioksida u UK.

U našoj prekomorskoj mreži, koja je prisutna u preko 100 zemalja, uticajima na okoliš upravljamo putem Okvirnog alata za zaštitu okoliša (EFT - Environmental Framework Tool).

British Council je posvećen:

  • sagledavanju, prepoznavanju i i smanjivanju spektra utjecaja na okoliš koji proizlazi iz naših aktivnosti; 
  • osiguravanju poštivanja britanskih i međunarodnih zakona, kao i odgovarajućih obaveza, zahtjeva i odluka o zaštiti okoliša; 
  • definiranju zadataka i ciljeva u pogledu zaštite okoliša za aktivnosti koje imaju značajniji utjecaj na okoliš; 
  • informiranju relevantnih internih i eksternih interesnih grupa o našem napretku u pogledu smanjenja utjecaja na okoliš; 
  • nadziranju i poboljšavanju uticaja naših poslovnih putovanja na okoliš te iznalaženju novih načina za uspostavljanje održive kulturne saradnje. 

British Council će osigurati odgovarajuća i primjerena sredstva za provedbu ove politike i njeno priopćavanje i razumijevanje.

British Council će, na godišnjoj razini, ponovo razmotriti ovu globalnu politiku kako bi osigurao usklađivanje s novim zakonskim rješenjima i promoviranje najbolje prakse.

Podijelite sadržaj