Educational exams

Ako želite polagati ispite bilo kojeg UK univerziteta, instituta ili koledža, završiti studij ili unaprijediti svoje znanje, British Council u Bosni i Hercegovini vam za to pruža savršenu priliku. Kao službeno i za to ovlašteno tijelo u Bosni i Hercegovini, British Council je na polju obrazovanja veza između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

Programi učenja na daljinu

Mi administriramo ispite za širok spektar britanskih univerziteta i koledža. 

University of London

University of London je jedna od vodećih svjetskih akademskih institucija, međunarodno priznata kao centar izvrsnosti, asocijacija 20 fakulteta svjetske klase i niza priznatih i cijenjenih instituta. Ovaj univerzitet među svoje predavače i diplomirane studente ubraja preko 55 nobelovaca i preko 35 aktuelnih ili bivših šefova država. 

Kroz Međunarodni program uspostavljen još od 1858. godine diplome ovog univerziteta dostupne su studentima iz cijelog svijeta. Danas University of London na 100 studijskih programa ima preko 40.000 studenata u više od 180 zemalja svijeta.

Heriot-Watt University

S međunarodnom reputacijom zbog inovativnog pristupa obrazovanju, preduzetništva i vodećih 'rubnih' ali praktičnih istraživanja, Edinburgh Business School Heriot-Watta  jedna je od vodećih britanskih obrazovnih institucija za oblast biznisa i industrije.

Open University

The Open University (OU) je jedini britanski univerzitet posvećen isključivo učenju na daljinu.

Warwick University

Warwick jedan je od najpoznatijih univerziteta Velike Britanije, priznat kao vodeći u oblasti istraživanja i inovativnog pristupa nastavi i poznat po izvrsnoj povezanosti s biznisom i industrijom.

London School of Economics and Political Science

U partnerstvu s eksternim programom University of London, LSE još od 1994. godine studentima iz cijelog svijeta nudi dodiplomske studije u oblasti ekonomije, finansija i menadžmenta, kao i društvenih  nauka. Programe studiranja osmišlja i ocjenjuje tim njihovih akademika. Danas ova škola ima preko 10.000 studenata.

University of Durham Business School

Durham Business School dio je Univerziteta Durham, trećeg po starosti engleskog univerziteta. Ovaj univerzitet je poslovnu školu osnovao 1965. godine, te ima jednu od najstarijih poslovnih škola u Velikoj Britaniji. 

The College of Estate Management

College of Estate Management vodeće je međunarodno tijelo za učenje na daljinu i obuku ove vrste za oblast nekretnina i građevinske industrije. Ova ustanova trenutno ima studente iz preko 70 zemalja.

University of Wolverhampton

University of Wolverhampton je dinamičan univerzitet u srcu Engleske; ima četiri kampusa koji pokrivaju područje West Midland i Shropshire. Njihova ponuda uključuje tradicionalne predmete koje očekujete na svakom dobrom univerzitetu, ali i ultra-moderne studije kao što su Projektovanje virtuelne stvarnosti, Dizajn digitalnih proizvoda i e-biznis; ovdje i preko Interneta možete steći diplomu iz poslovne administracije.  

University of Portsmouth

University of Portsmouth je inauguriran 1992. godine. Ranije poznat kao Portsmouth Polytechnic, jedan od najvećih i najuspješnijih u UK. Izrastao je iz Portsmouth and Gosport School of Science and Arts osnovane još 1869. godine.

University of Birmingham

Želeći vlastiti univerzitet na kojem bi se obučavali i obrazovali ljude koji će stvarati nove poslovne mogućnosti i upravljati rastućim biznisom ove regije, stanovnici Birminghama su 1900. godine osnovali ovaj univerzitet. Danas je on jedan od pet najuspješnijih britanskih univerziteta u oblasti istraživanja. 

Prijava

Svi studenti se prijavljuju direktno institucijama u Velikoj Britaniji, zahtjevajući da njihove ispite administrira British Council u Bosni i Hercegovini. Te institucije potom u vaše ime kontaktiraju British Council i dostavljaju nam relevantne ispitne materijale.

Plaćanje

British Council za administraciju jednog ispita naplaćuje 150.00 BAM. U zavisnosti od propisa date škole, kandidati, pored lokalnih administrativnih troškova, plaćaju i troškove kurirskih usluga.

Da biste kod nas polagali ispit, prethodno morate podnijeti dokaz o uplati svih lokalnih administrativnih troškova.

U Bosni i Hercegovini je trenutno ove troškove moguće podmiriti jedino bankovnim transferom ili poštanskom uplatnicom. Ovo su primjerci uplatnica: 

Administrativni troškovi

Poštanski / troškovi dostave

Refundiranje

Kandidati koji zahtijevaju otkazivanje prijave mogu dobiti povrat uplaćenih sredstava samo ukoliko administratoru ispita predoče dokaz da na ispit nisu mogli izaći usljed zdravstvenih ili nekih drugih opravdanih razloga. U takvim slučajevima naplaćuju se jedino troškovi usluga kurirske službe.

Opravdanim razlozima smatraju se:

  • Bolest – npr. hospitalizacija ili teška povreda (ne uključuje lakše bolesti kao što je prehlada) 
  • Gubitak člana uže porodice
  • Nezgoda / trauma (pretrpljena kriminalna radnja, pretrpljena saobraćajna nesreća)
  • Vojna obaveza

Ljekarski nalaz ili dokaz o nekom od gore navedenih razloga mora se dostaviti u roku od pet dana nakon datuma testiranja.

Potrebno vam je više informacija?

Gore navedeni spisak univerziteta ni u kom slučaju nije konačan; imajte na umu da na vaš zahtjev možemo organizovati polaganje ispita bilo koje britanske obrazovne institucije koju odaberete. 

Za više informacija o ispitima  kontaktirajte nas ili nađite na Facebooku.

 

Podijelite sadržaj