ROK ZA PRIJAVU: 16. februar 2018. godine do 13.00

Ako ste nastavnik engleskog jezika van Velike Britanije, prijavite se za stipendiju koju A.S.Hornby Educational Trust dodjeljuje svake godine za magistarski studij anglistike, nastavnički smjer (ELT) na Univerzitetu Warwick. Stipendija se dodjeljuje za studij koji traje od oktobra 2018. do septembra 2019. godine.

Stipendija pokriva sve troškove u Velikoj Britaniji, što podrazumijeva pun iznos školarine, povratne avionske karte, troškova vize i polaganja testa IELTS, te mjesečnu naknadu za pokrivanje životnih troškova (uključujući smještaj).

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Kandidati koji posjeduju univerzitetsku diplomu i najmanje dvije godine radnog iskustva kao nastavnici engleskog jezika (puna norma). Kandidati moraju imati i nivo znanja engleskog jezika koji univerzitet Warwick zahtijeva od svih studenata kojima engleski nije maternji jezik. Taj nivo obično se procjenjuje po rezultatima IELTS-a: najniža prihvatljiva ukupna i ocjena pisanog dijela testa je 6.5, a u ostale tri kategorije 6.0. Stipendije Hornby namijenjene su iskusnim nastavnicima engleskog jezika koji u svojim zemljama imaju potencijal značajnog doprinosa nastavi i nastavnicima engleskog jezika.

IZBOR KANDIDATA

Proces selekcije kandidata odvija se u četiri faze. Prva faza: kvalitet kandidata procjenjuje se na osnovu prijava. Druga faza: odabrani kandidati pozivaju se na intervju u ured British Councila u državi kandidata. Treća faza: odabrani kandidati prijavljuju se na univerzitet. Četvrta faza: uspješni su kandidati čije prijave prihvati univerzitet. Dodjela stipendije službeno se potvrđuje tek u ovoj fazi.

KAKO SE PRIJAVITI?

Ako vas zanima prijava za stipendiju Hornby, više informacija i dokument pod nazivom “Hornby Scholarship Applicant Information” (Informacije za podnosioce prijave za stipendiju Hornby) naći ćete na našoj internetskoj stranici TeachingEnglish koja je namijenjena svim nastavnicima engleskog jezika.

Molimo da sve informacije naznačene u gore navedenom dokumentu prikupite prije pokretanja onlineprijave, jer prijavu morate popuniti odjednom: kad je jednom napustite, nema mogućnosti da se vratite i prijavu dovršite kasnije. 

Vanjski linkovi

Podijelite sadržaj