About us
About us

Podržavamo mir i prosperitet izgradnjom veza, razumijevanja i povjerenja između ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu i zemalja širom svijeta.

Na jedinstven način spajamo britansku ekspertizu u umjetnosti i kulturi, obrazovanju i engleskom jeziku, našu globalnu prisutnost i veze u više od 100 zemalja, naš neuporediv pristup mladim ljudima i utjecajnim osobama i našu kreativnost.

Radimo direktno s pojedincima kako bismo im pomogli da steknu vještine, samopouzdanje i povežu se kako bi promijenili svoje živote i oblikovali bolji svijet u partnerstvu s Ujedinjenim Kraljevstvom. Podržavamo ih u izgradnji mreža i istraživanju kreativnih ideja, učenju engleskog jezika, kvalitetnom obrazovanju i međunarodno priznatim kvalifikacijama.

British Council je u Bosni i Hercegovini otvorio kancelariju 1996. godine. Svake godine sarađujemo sa hiljadama učenika/ca, studenata/tica, nastavnika/ica, stručnjaka/kinja zaposlenih u kreativnim industrijama, preduzetnika/ca, umjetnika/ca i poduzetnicima/cama u Bosni i Hercegovini.

Preuzmite našu brošuru (pdf).

Podijelite sadržaj