Izgradnja države i povezivanje kultura: obrazovne politike, ekonomski razvoj i uključivanje

Od utorka, 3. maja 2016. do četvrtka, 5. maja 2016, Cape Town

Šta bi napravilo kritičnu promjenu u prihvatanju različitosti u oblasti visokog obrazovanja? Koja je uloga sistema garancije kvaliteta visokog obrazovanja u izgradnji jake i otvorene ekonomije? Priključite se konferenciji Going Global 2016 kako biste sa liderima iz oblasti obrazovanja iz cijelog svijeta diskutovali o ovim i sličnim pitanjima.

Going Global je otvoreni forum na kome lideri u obrazovanju iz cijelog svijeta mogu da diskutuju o problemima, izazovima i mogućim programima saradnje u oblasti visokog obrazovanja.

Od svog prvog izdanja održanog 2004. godine, Going Global je od događaja koji se dešava svake druge godine prerastao u godišnju konferenciju koja se naizmjenično održava u Velikoj Britaniji i u velikim gradovima širom sveta. Svake godine ovaj događaj privuče preko 1000 učesnika iz obrazovnog i drugih sektora koji raspravljaju o budućnosti obrazovanja u međunarodnoj sferi.

Going Global 2016 će se baviti visokim obrazovanjem iz nekoliko uglova:

  • Obrazovana politika: lokalni prioriteti, državni sistemi i globalni pokretači
  • Ekonomski razvoj: vještine, poduzetnički duh, istraživanje i inovacije
  • Uključenost: demokratija, socijalna pravda i međunarodni odnosi

Prijava

Prijavite se za Going Global 2016 koji se održava od utorka, 3. maja do četvrtka, 5. maja u Cape Townu

Rok za rane prijave po nižoj cijeni: petak, 12 februar 2016

Rok za prijavljivanje za učesnike: petak, 15. april 2016

Prilike za sponzorstvo i izlaganje

Sponzorski paketi pružaju visoku vidljivost i priliku da upoznate međunarodne lidere i donosioce odluka u oblasti visokog obrazovanja sa radom vaše organizacije.

Going Global bilten

Možete se prijaviti za Going Global elektronski bilten kako biste dobijali najnovije informacije i vijesti o konferenciji.

Going Global 2015

Prošlogodišnji događaj Going Global 2015, koja je održan u Londonu, ostvario je ogroman uspjeh sa preko 1.350 učesnika tokom dva konferencijska dana. 

 

Podijelite sadržaj