NTE 2018

Regionalna konferencija i sajam "Nove tehnologije u obrazovanju 2018"

Međunarodnu konferenciju i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ organizujemo po peti put zaredom sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja u ovom dijelu svijeta kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Događaj će se održati u Belexpo centru i prostorijama hotela „Holiday Inn“ u Beogradu, Srbija, od 8. do 9. juna 2018. Platinum partner konferencije je Microsoft.

Svake godine 7,000 nastavnog i nenastavnog osoblja u predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koji se bave obrazovanjem posjete događaj. Svake godine posjetioci „Novih tehnologija u obrazovanju" su u mogućnosti da čuju i upoznaju stručnjake, inovatore, entuzijaste i partnere iz regiona, ali i cijelog svijeta.

Učešće na konferenciji je besplatno, a predavanja će biti održana na lokalnom i engleskom jeziku. Program konferencije će biti realizovan paralelno u više sala tokom dva dana. Na ovom događaju će pored kvalitetnog konferencijskog programa biti održan i raznovrstan sajamski program sa velikim brojem izlagača iz regiona i šire. Predavači iz Bosne i Hercegovine biće Andrej Jagar (keynote predavanje), Fuad Ćurčić i Nermina Usejnovski.

Andrej Jagar je jedan od keynote predavača na ovogodišnjoj konferenciji. Govoriće o različitim pristupima obrazovanju i implementaciji gamefikacije.
Fuad l Nermina
Fuad Čurčić and Nermina Usejnovski will be presenting their best practice stories about usage of Google for Education in Elementary Schools in Bosnia and Herzegovina.

TEME O KOJIMA ĆE SE GOVORITI NA KONFERENCIJI UKLJUČIVAĆE:

  • rad na projektima i kreativnost u učionici
  • ključne vještine i mentalni razvoj
  • razvoj digitalnog sadržaja za potrebe učenja i upotreba IKT u drugim predmetima
  • algoritamsko razmišljanje i kodiranje
  • inkluzivno obrazovanje i pomoćne tehnologije
  • upravljanje školom kroz proces digitalizacije 
  • stručno obrazovanje i digitalne industrije.

 

Podijelite sadržaj