Rok za prijave produžen do 12. septembra!

Program "Media for All" realizira se u Albaniji, Bosni i Hercegovini, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Svrha ovog programa koji podržava medije je jačanje uređivačke nezavisnosti medija na Zapadnom Balkanu i pružanje podrške lokalnim nezavisnim medijima u ostvarivanju financijske održivosti.

Program Media for All otvara prijave za Natjecanje mladih novinara i novinarki, sveobuhvatni program koji za novinare i novinarke koji obrađuju teme koje se bave mladima nudi stipendije, mentorstvo i profesionalno usmjeravanje, kao i promociju medijskog sadržaja produciranog u okviru ovog programa. 

Na natjecanje se mogu prijaviti novinarski timovi iz različitih zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija) koji zajednički rade na produkciji medijskog sadržaja namjenjenog mladima i od značaja za mlade u cijeloj regiji Zapadnog Balkana. Za sudjelovanje u programu bit će izabrano 10 timova od po tri novinara/ke.

Odabrani timovi pohađat će tijekom osam tjedana program gdje će s mentorom ili mentoricom raditi na razvoju i produkciji priče, a dobit će i stipendije. Pet timova koji uđu u uži izbor bit će pozvani u novembru na događaj za umrežavanje, gdje će stručni žiri ocjenjivati priče, a pobjednički timovi dobit će novčane nagrade za kupovinu produkcijske opreme.

Format i teme natjecanja

Predlažemo da u svojim prijedlozima obradite jednu od tema navedenih u nastavku; možete i da odaberete drugu temu, ali uz obrazloženje zašto smatrate da je od važnosti za mlade na Zapadnom Balkanu:

  • zapošljavanje mladih,
  • rodna ravnopravnost i rodna pitanja,
  • migracije,
  • životna sredina,
  • posljedice pandemije na mlade,
  • lokalna politika i mladi,
  • aktivizam mladih.

Svoju priču možete producirati u bilo kojem formatu, na primjer audio, video, multimedija, podcast, blog, vlog ili alternativni formati.

Tko se može prijaviti?

Ako imate između 21 i 30 godina, radite u oblasti novinarstva, državljanin/ka ste i živite u jednoj od država Zapadnog Balkana, dobro vladate engleskim jezikom i želite da radite s profesionalnim mentorom/icom i dobijete mogućnost da vaš rad ocjenjuju vodeći novinari/ke, prijavite se odmah!

Rok za podnošenje prijava

Sve prijave moraju biti dostavljene do 17.00 sati, 12. septembra 2021. Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte prijave@media.ba uz naznaku “Natjecanje mladih novinara i novinarki” najkasnije do 30. augusta. Prijave je potrebno poslati na prijave@media.ba s naznakom “Natjecanje za mlade novinare i novinarke – Naziv predložene teme”.

Detalji o načinu podnošenja prijave i pravilima natjecanja navedeni su u nastavku.

Podijelite sadržaj