Ako imaš između 18 i 29 godina, dolaziš iz velikog grada ili udaljenog sela, studiraš, radiš ili samo voliš promišljati o svijetu oko sebe, podijeli svoju priču s nama!

Reci nam šta imaš - bilo da govoriš u svoje ime, u ime svojih prijatelja, zajednice ili organizacije iz koje dolaziš – reci nam šta misliš o COVID-u! Potrebna nam je tvoja pomoć da kreiramo upitnik koji će najbolje opisati tvoje potrebe i strahove u vezi s COVID-19, da bismo proveli istraživanje i predstavili rezultate istraživanja široj javnosti. Ovaj proces će pomoći tvojoj generaciji da utiče na vlade, nevladine organizacije, donatore, univerzitete, poslovnu i širu zajednicu - kako biste dobili odgovarajuću podršku.

Šta dobijaš učešćem u programu?

  • Priliku da se upoznaš s vršnjacima iz zemlje i cijele regije Zapadnog Balkana i da zajedno razgovarate o uticaju COVID-19 na vaše živote i budućnost
  • Priliku da oblikuješ istraživanje i pomogneš nam da postavimo pitanja koja su ti stvarno važna
  • Priliku da predstaviš rezultate istraživanja kreatorima javnih politika, liderima nevladinog sektora, zajednici donatora, i pomogneš da njihov odgovor na COVID-19 bude na dobrobit mladih

Više o istraživanju:

Istraživanje je dio programa Unaprjeđenja uloge nauke u društvu, koji financira i provodi Britanski savjet. Istraživanje o uticaju COVID-19 na mlade sastoji se iz tri faze. U okviru prve faze (oktobar – novembar 2020.) grupa istraživača će uraditi kvalitativnu analizu sadržaja (primljenih video odgovora) kako bi identificirala teme od suštinske važnosti za mlade. Tokom druge faze (novembar 2020.), identificirane teme bit će predmet diskusije u okviru fokus grupe koju će činiti po 15 učesnika iz svake od zemalja Zapadnog Balkana. Na osnovu toga, bit će razvijen upitnik za anketu. Treća faza (decembar 2020. – januar 2021.) podrazumijeva provođenje ankete na terenu. Istraživanjem će biti obuhvaćen reprezentativni uzorak svih relevantnih grupa mladih u zemljama Zapadnog Balkana.

Podijelite sadržaj