Study in the USA with IELTS

Položite IELTS ispit kako biste dokazali da posjedujete jezičke vještine koje vam omogućuju studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama. Više od 3.000 visokoškolskih ustanova i programa u SAD-u priznaje rezultate IELTS ispita kao dokaz o znanju engleskog jezika.

Preuzmite naš besplatni vodič za studiranje ili rad u SAD

Značajne ustanove širom Sjedinjenih Američkih Država prepoznaju da IELTS ispit precizno odražava vašu sposobnost razumijevanja i čitanja engleskog jezika i pisanja i govorenja na engleskom jeziku.

  • IELTS ispitu vjeruje 25 najboljih univerziteta u SAD-u.
  • IELTS ispit prihvaćaju svi Ivy League fakulteti.
  • IELTS ispit koristi se u programima 50 najboljih univerziteta u SAD-u sa najvećim brojem međunarodnih studenata. 

Dobri rezultati na IELTS ispitu omogućuju vam da se upišete na univerzitet po vašem izboru. Saznajte kakvi su vam rezultati na IELTS ispitu potrebni

Šta o IELTS-u kažu na univerzitetima u SAD

„Mislim da je IELTS najbolji test; dokaz je to što ga koristi i Kansas State University!”

- Kansas State University, Miranda Asebedo

„Prije nego što smo IELTS prihvatili kao alternativu TOEFL-u, i ja sam izašao na taj ispit i tako se lično osvjedočio u njegovu strogu objektivnost.”

- Columbia University, New York, James F Minter

„Mi prihvatamo IELTS još od 2002. godine te možemo potvrditi da se radi o validnom testu znanja engleskog jezika. Naročito smo zadovoljni komponentom usmenog ispita.”

- University of Minnesota, Dean C Tsantir

„Za nas je IELTS kao opcija posebno atraktivan jer ga je moguće polagati širom svijeta. Zadovoljni smo odzivom naših inostranih aplikanata.”

- UCLA Director Graduate Admissions, Daniel J. Bennett 

Vanjski linkovi

Podijelite sadržaj