IELTS One Skill Retake, image

Šta je IELTS One Skill Retake i kako funkcioniše?

IELTS One Skill Retake je nova funkcija osmišljena da vam pomogne da dobijete željeni rezultat testa bez ponovnog polaganja celog testa. Ako želite poboljšati svoj rezultat na jednoj ispitnoj veštini, možete ponovno polagati bilo koju od četiri IELTS veštine – slušanje, čitanje, pisanje ili govor.

IELTS One Skill Retake će biti dostupan širom svijeta na odabranim ispitnim lokacijama British Council-a od kraja 2023. godine.

Prednosti polaganja IELTS One Skill Retake

  • Fokusirajte se na jednu veštinu: Ako niste dali sve od sebe u prvom testu, One Skill Retake vam daje drugu priliku da pokažete svoj nivo engleskog i poboljšate rezultat u jednoj sekciji bez ponovnog polaganja celog testa. Uštedite vrijeme i novac tako što ćete pristupiti samo dijelu testa koji se odnosi na jednu veštinu, umesto ponovnog testiranja sve četiri veštine.
  • Položite ispit koji znate: IELTS One Skill Retake prati isti format i vrijeme kao i regularni IELTS test. To znači da ste već upoznati s testom. Ne morate brinuti o pripremama za novi ispit i učenju različitih vrsta zadataka.
  • Primite novi obrazac za izvještaj o ispitu: dobićete novi obrazac za izvještaj o IELTS ispitu s rezultatom za IELTS One Skill Retake. U njemu su takođe sadržani rezultati s vašeg originalnog testa i ukupni CEFR rezultat. Vaši rezultati važe dvije godine od prvobitnog datuma testa, koji možete pronaći na obrascu izvještaja o testu.
  • Vaši izvorni rezultati testa ostaće isti: Neće biti promjena drugih rezultata u odnosu na vaš izvorni test. Nakon što primite svoje rezultate možete, ako želite, koristiti svoj izvorni rezultat.

Uslovi za prijavu na IELTS One Skill Retake

  • Možete se prijaviti na test ako ste nedavno završili kompletan IELTS test na kompjuteru.
  • Morate dobiti i rezultate iz centra za ispitivanje koji nudi IELTS One Skill Retake.
  • Samo jednu veštinu možete ponoviti, samo jedanput po polaganju izvornog testa, a za One Skill Retake morate se prijaviti u roku od 60 dana od prvobitnog testa.
Podijelite sadržaj