Test možete polagati u jednom od naših službenih centara za testiranje na papiru ili na računaru. Sve što vam treba je važeći identifikacioni dokument i bankarska kartica ako želite platiti online.

Testovi koje nudimo Naknada Dostupni datumi testiranja
IELTS Academic
i General Training 
– u centru
(na papiru ili
na računaru)
420 BAM Zakažite odgovarajući datum testiranja
IELTS Academic
i General Training
za UKVI - u centru
(na papiru ili
na računaru)
456 BAM Zakažite odgovarajući datum testiranja
IELTS Life Skills 
(A1 i B1) - u centru
320 BAM Zakažite odgovarajući datum testiranja

British Council ne može da prihvati uplate od strane banaka (ili drugih finansijskih institucija) kojima su Ujedinjeno Kraljevstvo ili neko drugo relevantno tijelo uveli sankcije. U slučaju da British Council uvidi da je uplata potekla od banke i/ili druge finansijske institucije kojoj su uvedene sankcije, blokiraćemo sva sredstva koja se odnose na tu uplatu i nećemo moći da pružimo uslugu za koju je izvršena uplata. U skladu sa tim, molimo da ne vršite uplate sa računa koji pripada bankama i/ili drugim finansijskim institucijama kojima su uvedene sankcije.

Šta naknada uključuje? Naša IELTS naknada za test dodatno uključuje ekskluzivne materijale za pripremu, besplatne testove za vježbu i još mnogo toga.

Šta vam je potrebno kako biste zakazali test?

  1. Važeći identifikacioni dokument. Tokom registracije, morat ćete priložiti skeniranu ličnu kartu. Mora biti važeća tokom zakazivanja termina i na dan testa. Ako imate manje od 18 godina, vaši roditelji će također morati da popune Formular za saglasnost roditelja za djecu mlađu od 18 godina. IELTS nije preporučljiv za uzrast ispod 16 godina.
  2. Možete platiti samo online platnom karticom preko portala ili da zatraže fakturu. Saznajte više o načinu plaćanja.

Nakon što ste zakazali test

Dobit ćete e-mailove koji potvrđuju:

  • Vrijeme početka testa i adresu održavanja
  • Datum za dio testa Razgovor
  • Vaš pristup IELTS Ready Premium.

Više informacija o testu

Preuzmite i pročitajte naš dokument Informacije za kandidate kako biste naučili sve što vam je potrebno da znate o formatu testa, različitim dijelovima i rezultatima.

IELTS uslovi i odredbe

Važno je da pročitate IELTS uslove i odredbe kada se registrujete za test preko British Councila.