Napomena: Ovo je politika za IELTS (Academic and General Training), možete pronaći UKVI otkazivanje i refundaciju ovdje.

Otkazivanje IELTS testa

Ukoliko otkažete IELTS test do pet nedjelja prije datuma testiranja, biće vam vraćeni troškovi testiranja uz umanjenje na ime administrativnih troškova koji iznose 25% ukupne sume.

Imajte na umu da procedura vraćanja novca može da traje od četiri do šest nedjelja.

Da biste otkazali datum testiranja, molimo vas preuzmite i popunite formular zahtjev za vraćanje novca ili promjenu datuma testiranja i pošaljite ga poštom na našu adresu. (Imajte na umu da formular mora biti potpisan.) U nastavku možete preuzeti dokument iz odjeljka za preuzimanje.

Ukoliko u roku od pet radnih dana prije datuma testiranja priložite original ljekarskog uvjerenja o bolesti na dan testiranja, zajedno sa formularom zahtjeva za vraćanje novca ili promjenu datuma testiranja, troškovi testiranja će vam biti vraćeni uz umanjenje na ime administrativnih troškova koji iznose 25% ukupne sume.

Prihvata se samo original ljekarskog uvjerenja na lokalnom ili engleskom jeziku. Ukoliko ne dobijemo oba potrebna dokumenta dostavljena u našu kancelariju u Sarajevu do kraja petog radnog dana nakon testa, bićete označeni kao odsutni i izgubićete pravo na sva potraživanja.

Kopije poslate faksom ili putem e-pošte se ne prihvataju. Preporučujemo da ljekarska uvjerenja šaljete preporučenom poštom.

Imajte na umu da ne uvažavamo potvrde o bolesti napisane od strane članova porodice kandidata.

Zahtjev za promjenu datuma testiranja

Ukoliko imate potrebu da promjenite datum testiranja u odnosu na prvobitno rezervisani termin, možete da zatražite besplatnu promjenu datuma do pet nedjelja prije prvobitnog datuma testiranja.

Imajte na umu da novi datum testiranja mora da bude u periodu od tri mjeseca od prvobitnog datuma. U slučaju bolesti, promjena je moguća u periodu od pet nedjelja prije testa ukoliko se u roku od pet radnih dana prije datuma testiranja dostavi original ljekarskog uvjerenja zajedno sa formularom zahtjeva za vraćanje novca ili promjenu datuma testiranja.

Ukoliko dobijete novi termin testiranja (ili prije testa ili zbog bolesti), a ponovo budete bolesni na dan testiranja, onda nemate pravo na vraćanje troškova testa niti na ponovnu promjenu datuma testiranja.