Napomena: Ovo je politika za IELTS (Academic and General Training), možete pronaći UKVI otkazivanje i refundaciju ovdje.

Otkazivanje IELTS testa

Za sva otkazivanja koja se dese do pet sedmica prije ispita koji se polaže uživo i do tri sedmice prije datuma ispita online na računaru, dobit ćete potpunu refundaciju (povrat čitave uplate).

Ako nam u roku od pet radnih dana nakon ispita dostavite originalnu medicinsku potvrdu za bolest koja je bila aktuelna na dan ispita, uz Zahtjev za refundiranje ili Formular za promjenu datuma testiranja, uplata se vraća, uz oduzimanje administrativne naknade (25 procenata od originalne uplate). Medicinska potvrda mora da ima dijagnozu napisanu na engleskom ili latinskom jeziku.

Zahtjev za promjenu datuma testiranja

Upiti za izmjenu datuma testiranja su prihvatljivi ako se dese do pet sedmica prije zakazanog datuma ispita za ispite uživo i do tri sedmice unaprijed za IELTS testove na računaru. U slučaju bolesti, pomjeranje ispita je moguće do pet sedmca nakon testa ako se dostavi originalni medicinski nalaz u roku od pet radnih dana nakon datuma testiranja za testove uživo i u roku od tri dana za online ispite, uz Zahtjev za refundiranje ili Formular za promjenu datuma testiranja. U takvim slučajevima naplatiće se naknada za transfer od 40 BAM . U suprotnom, zahtjevi će se tretirati kao otkazivanja i neće biti vraćena uplata.

Kandidati mogu da izvrše uplatu putem platnog naloga u bilo kojoj banci ili pošti uz korištenje slijedećih podataka: British Council BIH, broj 502021000 030001188, račun 1610000000000011