Sad IELTS možete polagati i na kompjuteru! Na kompjuteru se polažu dijelovi IELTS-a koji testiraju sposobnost razumijevanja pri čitanju i slušanju, te pismeni dio testa. Usmeni dio IELTS-a i dalje se polaže uživo, pred za to posebno obučenim ispitivačem.

Prije nego što izađete na ispit koji se polaže na kompjuteru, ovu vrstu IELTS-a možete isprobati preko našeg besplatnog testa koji služi za upoznavanje s IELTS-om koji se polaže na kompjuteru. Test za upoznavanje s ovom vrstom IELTS-a pruža vam uvid u ono što možete očekivati na dan realnog testiranja, te vam tako pomaže da se opustite i budete spremni za ostvarivanje željenog / potrebnog rezultata. 

Test koji vam pomaže da se upoznate s ovim načinom polaganja IELTS-a traje 2 sata i 30 minuta, a obuhvata dijelove Slušanje, Čitanje i Pisanje. Budući da ljudi polažu IELTS iz različitih razloga, možete birati između Akademske i Generalne varijante ovog testa.

Više informacija o testu za upoznavanje s IELTS-om dostupno je na našoj internetskoj stranici Take IELTS, odakle se možete prijaviti i za polaganje IELTS-a.

O IELTS-koji se polaže na kompjuteru možete se informisati na computer-delivered IELTS, gdje možete provjeriti i datume predstojećih ispita.

Podijelite sadržaj