Šta je zapravo IELTS test koji se polaže putem računara?

Potrudili smo se da vam polaganje IELTS testa bude lakše i ugodnije. Sada ovaj test možete da polažete putem računara. Ako se opredijelite za polaganje IELTS testa putem računara, dijelove slušanje, čitanje i pisanje ćete polagati na računaru. Usmeni dio testa se i dalje polaže sa certifikovanim IELTS ispitivačem, jer smatramo da je to najbolji način ocijenjivanja vaših vještina usmene komunikacije.

Ako želite da saznate više o formatu testa i njegovim prednostima, molimo vas da posjetite našu web stranicu o IELTS testu koji se polaže putem računara.

Video-klipovi o IELTS testu koji se polaže putem računara

Snimili smo seriju online videa koji su posvećeni IELTS testu koji se polaže putem računara. Ovi videi vam mogu pomoći da razumijete na koji način će dijelovi slušanje, čitanje i pisanje biti predstavljeni na računaru, a pokazaće vam i koje su mogućnosti dostupne. Savjetujemo da pogledate sve video-klipove kako biste stekli samopouzdanje i bili spremni na dan polaganja testa.

Kako se pripremiti za polaganje IELTS testa putem računara?

Kako bismo vam pomogli da se pripremite za polaganje IELTS testa putem računara, napravili smo listu naših besplatnih online materijala za priprem. Ovi materijali vam mogu pomoći da se pripremite za različite dijelove testa i na kraju ćete moći da proverite svoje znanje kroz online test upoznavanja sa ovim formatom IELTS testa.

Testovi za vježbanje slušanja, čitanja i pisanja

Za početak, posjetite našu Take IELTS web stranicu i oprobajte se uz pomoć naših online testova u čijem su fokusu slušanje, čitanje i pisanje. Na raspolaganju su vam pripremni testovi za General Training, kao i za Academic modul.

Pokrenite simulaciju IELTS testa putem računara

Nakon što iskoristite naše pripremne testove, nastavite da vježbate tako što ćete isprobati simulaciju IELTS testa koji se polaže putem računara koju su za vas napravili naši partneri Clarity.

Jednostavno kliknite na IELTS Academic ili IELTS General Training, odaberite za koji dio testa želite da se pripremite, kliknite na dugme "Test practice" i izaberite prvi set vježbi.

Ako imate poteškoća sa pristupom materijalima, pogledajte vizuelno uputstvo koje smo vam pripremili ispod.

Na slici iznad možete vidjeti instrukcije kako pristupiti besplatnom probnom testu na Clarity platformi, za svaki od dijelova testa.

Dok ste na ovoj stranici možete da pogledate video sa utiscima i savjetima kandidata koji su već polagali ovaj test. Savjetujemo da takođe koristite simulaciju za IELTS ocijene kako biste imali bolje razumijevanje koliko dobro je potrebno da uradite svaki dio testa da biste dobili ocjenu koja vam je potrebna.

Nakon što se prijavite za polaganje testa kod nas, postaće vam dostupni i dodatni besplatni materijali na ovoj stranici!

Isprobajte naš test upoznavanja sa IELTS-om koji se polaže na računaru

Kada budete smatrali da ste spremni da polažete test, možete da isprobate naš test upoznavanja sa IELTS testom. Ovaj probni test je u potpunosti isti tip testa kao onaj pravi koji ćete polagati, tako da vam preporučujemo da ga uradite kako biste se osjećali spremno i smireno na dan polaganja testa. Imajte u vidu da ovaj probni test sadrži dijelove: slušanje, čitanje i pisanje, kao i da traje oko dva i po sata, isto kao pravi test. Možete odabrati da polažete IELTS General Training ili IELTS Academic test.

Podijelite sadržaj