Creative Leaders Academy

Creative Leaders Academy je program kulturnog i kreativnog liderstva na Zapadnom Balkanu, razvijen u okviru projekta "Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan" (CC4WBs), 
koji finansira Evropska unija. Projekt sprovode UNESCO, British Council  i Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS), a realizuje ga Cultural Associates Oxford (CAO). 

Kroz ovaj šestonedeljni program, nadamo se da ćemo stvoriti regionalnu razmjenu u kulturnom i kreativnom sektoru na Zapadnom Balkanu, unapređujući vještine učesnika putem obuke, mentorskog rada i stvarajući prostor za regionalno umrežavanje i saradnju.

Polaznici Akademije će imati priliku da se susretnu sa vodećim stručnjacima, liderima i kreativcima iz kulturnih i kreativnih industrija, koji će podijeliti svoje priče i ideje o praksi i putovanjima u kreativnom liderstvu.

Creative Leaders Academy sprovodi Cultural Associates Oxford (CAO). Akademija će obuhvatiti sljedeće oblasti: opće upravljanje kulturom, poslovno i strateško planiranje, komunikacija, razvoj i angažiranje publike, preduzetničke vještine, kao i upoznavanje s međunarodnim najboljim praksama.

Podijelite sadržaj