Bojan Hadžihalilović
Date
24. avgust 2017 -
19:00 do 20:00

Koja je tajna veza između Bowiea i Perryja? 

Pridružite nam se u četvrtak, 24. avgusta sa početkom u 19.00 sati na autorskom vođenju Bojana Hadžihalilovića, i saznajte sve što niste znali o Perryju a niste imali koga da pitate. Ulaz na vođenje je besplatan.

Samo neka od pitanja kojima ćemo se baviti su: Kako je Tom Rakewell pokvario Perryja i obratno? Kako su Beatlesi utjecali na Perryjev rad? Koja je tajna veza između Bowiea i Perryja? Koja je veza izmedju Perryjevog rada i New Primitivesa? Kako je Perry odgovorio na Brexit?

Fokus ovog događaja će biti na dizajnu, kreativnom procesu i detaljima. Razgovaraće se i o razlikama između Perryjevih skica i originala kao i čitati djela koja sačinjavaju izložbu "Taština malih razlika" kroz detalje.

KO JE BOJAN HADŽIHALILOVIĆ?

Bojan Hadžihalilović je bio jedan od osnivača Design Studio TRIO Sarajevo, prije 20 godina. U početku je Studio razvijao dizajn naslovnica ploča, novinskih časopisa, pozorišnih i filmskih postera, kao i dizajn knjiga.

Nakon rata Grupa je osnovala Agenciju Fabrika-Sarajevo koja se bavi dizajnom, računarskim grafikama, TV animacijama, proizvodnjom TV spotova i marketinškim komuniciranjam. Radovi grupe Trio i Fabrika su publikovani u brojnim međunarodnim magazinima. 

Bojan Hadžihalilović predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafički dizajn.

 

 

Podijelite sadržaj