Grayson Perry | Taština malih razlika

7. SEPT– 20. OKT | MSU RS | BANJA LUKA

12. JULI–25. AVG | UG BIH | SARAJEVO

Pridružite nam se na izložbi Graysona Perrya "Taština malih razlika", koja istražuje fascinaciju ukusom i klasama u Velikoj Britaniji. Nakon Sarajeva, od 7. septembra do 20. oktobra i publika u Banja Luci će imati priliku da posjeti izložbu jednog od najpoznatijih savremenih britanskih umjetnika, Graysona Perrya. Besplatna vođenja izložbom će biti organizovana u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpke, Trg srpskih junaka 2, Banja Luka.

Pored posjete Muzejima, pogledajte i sjajni dokumentarni TV serijal: Neukus ni slučajno koji prati kreativni proces Graysona Perrya. TV serijal će biti prikazan na RTRS televiziji.

British Council i Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine uz podršku Courtyard by Marriot organizuju izložbu u Sarajevu. Medijski partner je BHRT. Organizatori izložbe u Banja Luci su British Council i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, sa podrškom grada Banja Luka, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Banjalučke pivare. Medijski partneri su RTRS i portal BUKA.

 Izložba je u zajedničkom vlasništvu kolekcije British Councila i kolekcije Arts Councila kojom upravlja londonski Southbank centar. Ona je poklon umjetnika i galerije “Viktorija Miro”, a realizovana je uz podršku britanske televizije Channel 4, organizacije Art Fund, fondacije „Sfumato“ i kompanije AlixPartners.