EU Code Week

Šta je EU Code Week?

The EU Code Week  je pokret koji zagovara kreativnost, rješavanje problema i saradnju kroz programiranje i druge IT aktivnosti. Oni pokušavaju da programiranje učine vidljivijim i da demistifikuju ovu vještinu. Organizacija je podržana od strane Evropske komisije i ima za cilj da do 2020. godine dođe do 50% škola u Evropi. 

Zašto se pridružiti? 

Učestvovanje u EU Code Week-u čini aktivnosti programiranja u vašoj školi vidljivim javnosti i pomaže u stvaranju mogućnosti za umrežavanje škola. Zajedno sa svim drugim školama u vašoj zemlji, takmičite se protiv ostalih evropskih zemalja za titulu najboljeg u 2019. Imaćete šansu da osvojite sertifikat izvrsnosti ako je 500 učenika učestvovalo u vašem događaju i / ili imate 10 povezanih aktivnosti i / ili 3 zemlje uključene u vaše aktivnosti. 

Zašto smo savršeni partneri? 

Naše partnerstvo omogućava nastavnicima i učenicima u školama širom Bosne i Herzegovine, ali i Zapadnog Balkana da steknu praktične vještine programiranja, ali i da svoje aktivnosti i svoju zemlju predstave na platformi EU Code Week u najboljem mogućem svjetlu. Veoma nam je drago da će sav naš rad biti mnogo pristupačniji široj javnosti. Takođe, očekujemo još mnogo registrovanih projekata na EU Code Week web stranici koja će sigurno doprinijeti da vaša zemlja bude bolje pozicionirana na rang listi.

Podijelite sadržaj