Mladi
Date
15. maj 2014 - 0:00
Lokacija
Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo

Uspješne priče mladih iz BiH i cijelog svijeta pokazuju kako svijetu predstoji inovativna i kvalitetna budućnost. Njihove priče, stavove i planove imati ćemo priliku čuti na društvenom događaju, koji će se održati na Akademiji likovnih umjetnosti, u četvrtak, 15. maja s početkom u 18.45. 

Ovaj događaj je dio 25-te godišnje konferencije Evropskih fondacija – RETHINKING EUROPE: Solidarity, Civil Society and Political Governance. Konferencija okuplja neke od najvažnijih evropskih i vodećih međunarodnih organizacija, udruga i fondacija. Cilj konferencije jeste upoznati goste s nekim od ključnih tema konferencije, kao što su:  solidarnost, nezaposlenost, prihvatanje različitosti, tranzicijska pravda, konflikt rezolucije, pomirenja, građansko društvo i uloga fondacija u budućnosti Evrope. 

U svim ovim oblastima, sjajni mladi umovi su aktivni, djeluju i rade te će ovu priliku iskoristiti  i ispričati nam o svom utjecaju koji svakodnevno prave u svijetu. Društveni događaj s mladima organizira British Council. 

 

Podijelite sadržaj