Duša na ljestvici Jakovljevoj (The Soul on Jacob’s Ladder) (2005) ©

Fotografija Prudence Cuming Associates, Paul Stolper Gallery © Damien Hirst and Science Ltd. Sva prava pridržana, DACS 2016

Date
17. mart 2016 - 19:00 do 27. maj 2016 - 19:00

Razmišljao sam o tome kako u životu postoje četiri važne stvari: vjera, ljubav, umjetnost i nauka... od sviju njih, u ovom trenutku se čini da je nauka ona prava. Kao i religija, nauka pruža tračak nade da će na kraju sve biti u redu.”

Damien Hirst o Novoj religiji

Od 17. marta do 27. maja 2016. godine u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banja Luci, u saradnji s galerijom Paul Stolper, biće postavljena izložba ‘Damien Hirst: Nova religija’, izložba grafika u tehnici sitotiska i verzija skulptura jednog od najznačajnijih savremenih vizuelnih umjetnika na svijetu. Otvaranjem izložbe u MSURS u Banjaluci započinje prvo predstavljanje umjetničkih radova Damiena Hirsta u široj regiji.

Izložba istražuje kompleksne odnose između medicine i vjere, te umjetnosti i religije; što su centralne teme koje već dugi niz godina zaokupljaju Damiena Hirsta, intrigantnog i ponekad kontroverznog umjetnika. Od 2005. godine, kad je prvi put postavljena u galeriji Paul Stolper, 'Nova religija' je prikazana u Oslu, Moskvi, Veneciji, Sofiji, Londonu i Gdansku. 

Ulaz je slobodan.

Podijelite sadržaj