ProAccession Certificate Award Ceremony
Date
24. oktobar 2013 - 0:00
Lokacija
Hotel Europe, Sarajevo

Ceremonija dodjele certifikata za uspješne polaznike obuka

septembar/oktobar 2013. godine: ProAccesion projekt nastavlja sa prvim ciklusom obuke za ovu godinu. Obuke vode treneri iz Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH i Državne agencije za istrage i  zaštitu BiH. U zadnjih pet sedmica oko 40 državnih službenika direktno uključenih u proces EU integracija su prošli obuku na teme Vještine vođenja sastanaka i Prezentacijske vještine u kontekstu EU i NATO integracija. 

Paralelno su British Council treneri održavali obuku na temu Konflikt menadžment za oko 40 učesnika iz Ministarstva odbrane BiH, Ministarstava sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija. 

Svečano uručenje certifikata za uspješne polaznike pomenutih obuka održat će se 24. oktobra 2013. godine u 16:30. Na ovom događaju će prisustvovati gosti i partneri iz ministarstava i agencija uključenih u projekat, kao i predstavnici Britanske Ambasade u Sarajevu. 

Novi ciklus obuke za trenere iz institucija

Novi ciklus obuke za trenere iz Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija će se održati u četvrtoj i finalnoj godini projekta. Prvi trening za trenere iz ovih institucija održat će se 24. oktobra 2013. godine u prostorijama Hotela Evropa u Sarajevu. 

Novih 15 trenera će učestvovati na sesijama. Osposobljavanje trenera za samostalno vođenje obuka u institucijama je značajan dio projekta jer oni nastavljaju sa vođenjem obuka nakon završetka projekta. 

Pratite nas na Facebooku za više informacija o ovim događajima. 

 

Podijelite sadržaj