Kako bi centar pozornosti ostao na onima koji su budućnost, Connecting Classrooms pruža mladim ljudima i profesorima priliku da ostvare međunarodnu suradnju kroz razvoj zajedničkih projekata tijekom više mjeseci.

Connecting Classrooms podiže svijest o različitosti europskih kultura i promovira vrjednovanje rasta i razvoja u zadnjih 100 godina. Program otvara prostor mladima da rade i razvijaju sposobnosti i kreativnost zajedno, prema zajedničkoj europskoj budućnosti, u isto vrijeme pozicionirajući Sarajevo kao centar za razmjenu uspjeha svih međunarodnih aktivnosti.

Projekt povezuje škole iz BiH s partnerskim školama iz Španjolske, Velike Britanije i Poljske. Škole su od ožujka 2014. radile zajedno, preko međunarodnih granica, na projektima usredotočenim na društvene promjene u posljednjih 100 godina. Projekti su zasnovani na kreativnim idejama i prioritetima samih sudionika projekta, uz profesore kao mentore za implementaciju projekata. Kratke video prezentacije bit će predstavljene na okupljanju u Sarajevu koje će uključiti preko 250 učenika i učenica iz Bosne i Hercegovine, Španjolske, Velike Britanije i Poljske. Okupljanje će biti obilježeno i velikim zajedničkim plesom svih sudionika u Sarajevu, na jesen 2014.

Sudionici Connecting Classrooms projekta bit će povezani i s profesionalcima Connecting Theatres i Connecting Museums projekata, s ciljem da otvore nove mreže razmjene i promjene percepciju o Balkanu, tako i da ojačaju veze između obrazovanja, umjetnosti i kulture.

Podijelite sadržaj