Date
26. avgust 2020 -
18:00 do 19:30
Lokacija
Online Teams događaj

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, British Council je transformirao PlayUK festival inovativnosti i interakcije između umjetnosti i tehnologije. U narednim mjesecima, pružajući besplatan pristup uzbudljivim sadržajima, PlayUK prelazi sa fizičkog na online format, zadržavajići fokus na britanskoj industriji igara.

PlayUK 2020 je serija digitalnih događaja uživo i svi su pozvani da nauče o UK sceni i povežu se sa profesionalcima iz industrije igara. Tokom narednih mjeseci objavljivati ćemo sedmični video sadržaj, a mjesečno nuditi sesije uživo sa stručnjacima iz oblasti, a svi koji su zainteresirani za industriju igara i kreativnu ekonomiju mogu se prijaviti. Pogledajte video sadržaj koji je već dostupan ovdje.

Naša sljedeća sesija uživo je pod nazivom Duhovi, otoci i galebovi. Prilagođavanje igre Dear Esther za izvedbu na lokaciji na otoku Inchcolm. U ovoj sesiji Mona će govoriti o praktičnostima prilagođavanja videoigre kao performanse uživo, izazovima i mogućnostima rada s fizičkim i digitalnim prostorima i tijelima, te vremenskim prilikama u Škotskoj. Toplo preporučujemo da se okušate u igri Dear Esther kao pripremu za ovaj webinar (ako već niste) jer će se većina sesije fokusirati na prilagođavanje određenog okruženja igara, mehanike, zvukova i narativa. 

Upoznajte našu PlayUK govornicu, Mona Bozdog!

Mona je dizajnerica i predavačica na temu Immersive Experience Design na Abertay University. Pročavala je dramatiku i dramaturgiju, ali je postala fascinirana potencijalom interdisciplinarne prakse (video igre i savremeno izvođenje) tokom doktorskog studija. Njezin doktorski studij, Igrati se predstavom/Igrati igru, bila je suradnja između Abertay University, The Royal Conservatoire of Scotland i Nacionalnog pozorišta Škotske. Njezino je istraživanje zasnovano na praksi i fokusira se na usklađivanje savremenih performansi i video igara, posebno dizajnirajući hibridne oblike pripovijedanja, performativne igre, miješanu stvarnost i imerzivna iskustva i igre za javne prostore i mjesta baštine.

Podijelite sadržaj