Potrebno vam je da dokažete svoje poznavanje engleskog jezika radi apliciranja za vizu za Ujedinjeno Kraljevstvo?

ELTS je na UKVI listi ispita Secure English Language Tests (SELT). Ukoliko su vam potrebni IELTS rezultati kao dio aplikacije za UK vize i imigraciju (UKVI) možete ga polagati na lokacijama koje je odobrio UKVI. 

Kako bi ste saznali da li trebate polagati IELTS za UKVI i koja ocjena vam je potrebna molimo da posjetite stranicu o UK vizama i imigraciji

Napomena: Ukoliko se prijavljujete za studentsku vizu četvrtog stepena koju podržava institucija sa statusom Highly Trusted Sponsor (HTS), molimo vas da pogledate zvanični spisak sponzora prije nego što se prijavite.

IELTS Academic za UK vize i imigraciju

Ovaj test je namijenjen onima koji žele da studiraju na diplomskim i postdiplomskim studijima, kao i onima koji žele da ostvare profesionalno registrirani status u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovaj test se sastoji iz četiri dijela – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Prijavite se

Provjerite koja ocjena vam je potrebna

IELTS General Training za UK vize i imigraciju

Ovaj test je namijenjen pojedincima koji žele da imigriraju u Ujedinjeno Kraljevstvo, kao i onima koji žele da tamo steknu osnovno ili srednje obrazovanje. Ovaj test se sastoji iz četiri dijela – slušanje, čitanje, pisanje i govor. 

Prijavite se

Provjerite koja ocjena vam je potrebna

IELTS Life Skills A1

Ovaj ispit je predviđen za one koji trebaju da dokažu svoje znanje engleskog jezika kao dio aplikacije za porodičnu, bračnu ili partnersku vizu. 

  • Nivo A1 je dio Zajedničkog evropskog okvira za jezike i ekvivalentan je „ESOL Entry 1“ nivou nacionalnog kvalifikacionog okvira.
  • Ovaj test se sastoji iz dva dijela – govor i slušanje.

Prijavite se
Provjerite koja ocjena vam je potrebna

IELTS Life Skills B1

Ovaj ispit je predviđen za one koji trebaju da dokažu svoje znanje engleskog jezika kao dio aplikacije za državljanstvo ili boravišnu vizu. 

  • Nivo B1 je deo Zajedničkog evropskog okvira jezika i ekvivalentan je „ESOL Entry 3“ nivou nacionalnog kvalifikacionog okvira.
  • Ovaj test se sastoji iz dva djela – govor i slušanje

Prijavite se
Provjerite koja ocjena vam je potrebna

UKOLIKO OVO NIJE BILO ONO ŠTO STE TRAŽILI, MOŽETE POSETITI STRANICU IELTS DA BISTE DOBILI POTREBNE INFORMACIJE O UPOTREBI IELTS ISPITA ZA DRUGE SVRHE.