Conference
Date
21. januar 2014 - 13:00 do 22. januar 2014 - 23:59
Lokacija
Hotel Radon Plaza, Sarajevo

British Council  u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine organizuje međunarodnu  konferenciju o Evropskom  kvalifikacionom okviru i iskustvima zemalja Zapadnog Balkana. 

Evropski kvalifikacioni okvir je instrument uređenja sistema kvalifikacija u jednoj zemlji, koji osigurava jasnoću, pouzdano sticanje i kvalitet kvalifikacija, kao i povezivanje nivoa kvalifikacija u jednoj državi sa nivoima u drugim državama.

Predstavnici  relevantnih institucija u Bosni i Hercegovini i zemalja Zapadnog Balkana će imati priliku da se informišu o osnovnim principima Evropskog kvalifikacionog okvira i njegovom društvenom značaju u vezi obrazovanja i zapošljavanja. 

Na konferenciji će govoriti Arjen Deij (Evropska trening fondacija), Rodney Reviere (GIZ), William OʼKeeffe (Nacionalni institut za kvalifikacije, Irska), Mile Dželalija (Savjetodavna grupa za Evropski kvalifikacioni okvir, Hrvatska), Maja Jukić (WYG Counselling Hrvatska), te predstavnici relevantnih institucija obrazovanja iz zemalja regiona. 

 

Tag icon
Obrazovanje, Društvo
Podijelite sadržaj