Man and woman with laptop
Date
10. septembar 2014 - 9:30
Lokacija
Hotel Evropa, Sarajevo

U vremenu kada je nezaposleno više od 75 miliona mladih širom svijeta, promoviranje poduzetničkog mentaliteta i kulture, otkrivanje poduzetničkog i inovativnog kapaciteta mladih, kao i povećanje njihove uloge u društvu postaje značajnije nego ikada dosad. Na koji način možemo razvijati vještine i talent u obrazovnom sistemu kako bismo stvorili novu generaciju globalnih inovatora i poduzetnika? Kako se ovaj sektor treba razvijati da bi se osigurao njegov kontinuirani značaj za državni i globalni sistem inovacija? 

Na ova i druga važna pitanja pokušat će odgovoriti eksperti iz Velike Britanije i regiona u sklopu Međunarodne konferencije pod nazivom: “Vještine 21. stoljeća u obrazovanju”.  Konferenciju organizuje British Council i European Training Foundation, uz podršku Ministarstva Civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

U toku konferencije predstavnici iz Velike Britanije i regiona će predstaviti svoja iskustva i najbolje prakse u oblasti nacionalnog kvalifikacijskog okvira, uključujući potrebe tržišta rada u sistem/nastavni plan i program stručnog obrazovanja.  

Konferencija će se održati 10.09.2014.godine u Hotelu Evropa, s početkom u 09:30 sati.

 

Podijelite sadržaj