Our Learn English websites

Pogledajte selekciju naših besplatno dostupnih materijala za učenje engleskog.

Naučite engleski kroz aktivnosti

Engleski jezik možete naučiti na Internetu, preko websitea British Councila za odrasle učenike. Ovaj website sadrži stotine stranica audio, tekstualnih i video materijala, te preko 2.000 interaktivnih vježbi. Možete se registrovati i dati svoj doprinos, djelovati zajedno s drugim korisnicima i preuzeti besplatne resurse. Posjetite LearnEnglish.

Učite engleski kroz igre

Engleski jezik možete naučiti zabavljajući se, uz igre i šale. Svako će pronaći igru po svom ukusu, bilo da želi vježbati engleski jezik, ili se samo zabaviti. Dostupno vam je hiljade ilustrovanih šala. Igrajte se, uživajte i učite sa LearnEnglish Fun and Games.

Učite engleski uz audio i video materijale

Pripremili smo veliki broj audio i video-materijala za jezičke vježbe. Radi se o audio-pričama, audio-serijama, nizu televizijskih programa za učenje engleskog jezika u produkciji BBC-a, te video-materijalima koji pokazuju kako se pravilno izraziti u vrlo različitim situacijama. Posjetite LearnEnglish Listen and Watch.

Učite engleski preko mobilnog uređaja

Za mobilne uređaje kao Iphone, Ipad, Nokia, Samsung, Ovi i Android, British Council je razvio bogatu ponudu aplikacija za učenje engleskog jezika. Aplikacije uključuju podkastove, serije, kvizove, igrice i vježbe za poboljšanje gramatike, vokabulara i izgovora. Posjetite LearnEnglish Mobile.

Učite engleski za djecu

LearnEnglish Kids je website za djecu koja uče engleski. Djeca se mogu zabaviti pjesmama, pričama, video-materijalima, igrama kroz koje uče gramatiku i bogate rječnik, te nizom drugih aktivnosti. Aktivnosti su osmišljene za djecu, bilo da rade samostalno ili s prijateljima, roditeljima i nastavnicima. Posjetite Learn English Kids.

Učite engleski za tinejdžere

Da li si tinejdžer koji uči engleski jezik, ili ste možda roditelj tinejdžera koji uče engleski jezik? LearnEnglish Teens je website za mlade od 13 do 17 godina. Na stranici mogu pronaći jezičke vježbe, savjete za polaganje ispita, te pomoć u izboru riječi i rješavanju gramatičkih nedoumica, kao i zabavne aktivnosti, video-materijale, igre i slagalice. Posjetite Learn English Teens.

Poslovni engleski

Već govorite engleski ali želite usavršiti svoj poslovni engleski jezik? Zanima vas da li je vaše znanje engleskog na željenom nivou za svhe poslovanja? Želite se prijaviti za posao u međunarodnim organizacijama u kojima je engleski radni jezik? Imamo prave resurse koji će vam pomoći u unapređenju engleskog jezika za svhe poslovanja: Business English.

Engleski premijer lige (Premier Skills English)

Ukoliko učite engleski i zanima vas fudbal, Premier Skills English vam pomaže da poboljšate znanje engleskog jezika kroz otkrivanje informacija o klubovima i igračima Premijer lige. Možete saznati više o utakmicama i pravilima premijer lige, te igrati igrice i raditi kvizove. Posjetite Premier Skills English.

Podijelite sadržaj