Date
11. oktobar 2021 do 12. februar 2022

Od 8. do 12. februara pridružuje nam se više od 28 univerziteta iz cijele Velike Britanije. S predstavnicima ovih univerziteta možete se direktno povezati i rezervisati s njima individualne savjetodavne sesije, a možete i prisustvovati webinarima koji nude informacije o svemu što treba znati o studiranju u Velikoj Britaniji.

Osim toga imate priliku otkriti nove mogućnosti stipendiranja koje nude britanske institucije koje nam se ovom prilikom pridružuju, te čuti kakvi izgledi za karijeru i kakve mogućnosti zapošljavanja postoje nakon studija u Velikoj Britaniji; možete čuti i nešto više o novom procesu useljenja u Veliku Britaniju, kao i o samom procesu prijave.

Ključni datumi

 • 8-12. februara 2022: Study UK: Meet UK Universities Online – ukoliko ste propustili naš online sajam u oktobru i novembru, ne brinite. Održat ćemo petodnevni događaj za vas i sve druge koji bi željeli postaviti pitanje predstavnicima univerziteta koje su izabrali. Imat ćete priliku da zakažete individualne sastanke i razgovarate s predstavnicima univerziteta iz UK.

Prijavite se već sada: https://study-uk-events-we.britishcouncil.org/

Registracija je besplatna i bit će otvorena studentima i studenticama iz Turske, Kazahstana, Uzbekistana, Rusije, Ukrajine, Izraela, Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Tko se može priključiti ovom događaju? 

Događaj je otvoren za studente i studentice svih godina, savjetnike/ice, nastavnike/ice i roditelje. Bilo da: 

 • tražite akademske pripremne kurseve ili diplomski studij (BA) ili tražite magistarske (MA) ili postdiplomske ili postdiplomske/certifikacijske programe
 • znate šta želite da studirate i za koji univerzitet želite da se prijavite, ili ne znate odakle da počnete, ovo je vaša prilika da dobijete potrebne informacije, i to direktno od univerziteta i eksperata/ica.

Šta se dešava na ovom događaju?

Kada se registrujete putem platforme, moći ćete da:

 • prisustvujete webinarima o određenim predmetima i profesijama, i saznate više o različitim osnovnim, master i doktorskim studijama
 • rezervišite privatne savjetodavne sesije i razgovore uživo s predstavnicima sudjelujućih britanskih univerziteta 
 • saznajte više o stipendijama i drugim mogućnostima finansiranja
 • otkrijte kakve se mogućnosti zapošljavanja nude nakon studija u Velikoj Britaniji
 • saznate sve o studentskim vizama
 • dobijete savjete o procesu prijave
 • saznate o nivou engleskog jezika koji je potreban za studiranje u UK
 • postavite pitanja, dobijete odgovore, i započnete svoj put ka studiranju u UK
 • pogledajte webinare s oktobarskog događaja Study UK iz kojih možete dobiti uvid u sve aspekte studiranja i života u Velikoj Britaniji.

Kako da se prijavim?

Samo kliknite na taster za registraciju i popunite formular sa svojim informacijama, obrazovanju i interesovanjima. Dobit ćete email potvrdu i možete početi sa istraživanjem platforme i saznati više o univerzitetima koji sudjeluju u programu, stipendijama i predmetima koji vas zanimaju.

Podijelite sadržaj