Date
11. oktobar 2021 do 12. februar 2022

Od 11. oktobra do 12. februara, pridružit će nam se više od 30 univerziteta širom UK. Možete zakazati privatne online sastanke sa predstavnicima univerziteta i prisustvovati webinarima na kojima ćete saznati sve o studiranju u UK. 

Pored toga, saznat ćete sve o novom procesu migracije za dolazak u UK, otkriti nove stipendije vaše vlade i institucija iz UK, i saznati više o procesu prijave.

Ključni datumi

 • 11-15. oktobra 2021: Study UK webinari: prije nego što saznate sve o univerzitetima u UK, pridružite se webinarima kako biste dobili osnovne informacije i saznali o stipendijama
 • 25. oktobra - 3. novembra 2021: Study UK: Meet UK Universities online sajam – desetodnevni događaj na kojem možete zakazati privatne sastanke s predstavnicima univerziteta iz UK, razgovarati o planovima i postaviti bilo koje pitanje. Univerziteti će držati i webinare na kojima ćete saznati sve o studentskom životu u UK. Teme koje ćemo obraditi uključuju: upravljanje novcem, život u UK, kako se smjestiti i kako napisati motivacijsko pismo. 
 • 8-12. februara 2022: Study UK: Meet UK Universities Online – ukoliko ste propustili naš online sajam u oktobru i novembru, ne brinite. Održat ćemo petodnevni događaj za vas i sve druge koji bi željeli postaviti pitanje predstavnicima univerziteta koje su izabrali. Imat ćete priliku da zakažete individualne sastanke i razgovarate s predstavnicima univerziteta iz UK.

Prijavite se već sada: https://study-uk-events-we.britishcouncil.org/

Registracija je besplatna i bit će otvorena studentima i studenticama iz Turske, Kazahstana, Uzbekistana, Rusije, Ukrajine, Izraela, Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Tko se može priključiti ovom događaju? 

Događaj je otvoren za studente i studentice svih godina, savjetnike/ice, nastavnike/ice i roditelje. Bilo da: 

 • tražite svoju prvu diplomu osnovnih studija (BA), istražujete o master (MA) ili doktorskim studijama
 • putujete povremeno ili ste prvi put van svoje zemlje
 • znate šta želite da studirate i za koji univerzitet želite da se prijavite, ili ne znate odakle da počnete, ovo je vaša prilika da dobijete potrebne informacije, i to direktno od univerziteta i eksperata/ica.

Šta se dešava na ovom događaju?

Kada se registrujete putem platforme, moći ćete da:

 • prisustvujete webinarima o određenim predmetima i profesijama, i saznate više o različitim osnovnim, master i doktorskim studijama
 • zakažete privatne online sastanke sa predstavnicima univerziteta iz UK koji sudjeluju u programu
 • saznate sve o troškovima studiranja i života u UK, kao i stipendijama I drugim novčanim pogodnostima
 • saznate sve o studentskim vizama
 • dobijete savjete o procesu prijave
 • saznate o nivou engleskog jezika koji je potreban za studiranje u UK
 • postavite pitanja, dobijete odgovore, i započnete svoj put ka studiranju u UK

Kako da se prijavim?

Samo kliknite na taster za registraciju i popunite formular sa svojim informacijama, obrazovanju i interesovanjima. Dobit ćete email potvrdu i možete početi sa istraživanjem platforme i saznati više o univerzitetima koji sudjeluju u programu, stipendijama i predmetima koji vas zanimaju.