Prijavite se za predavanje Graysona Perryja

7. septembar od 18.00 | Kulturni centar Banski dvor, Banja Luka

Britanski umjetnik govoriće o svojoj izložbi „Taština malih razlika” koja se iste večeri otvara u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Predavanje će biti na engleskom jeziku, a simulatni prevod biće obezbijeđen. Ulaz je besplatan, a registracija obavezna.

Online registracija za dogadaj je zatvorena zbog popunjenog kapaciteta sale. U slučaju da se niste uspjeli registrovati online, a želite da prisustvujete događaju, imati ćete priliku da se registrujete na licu mjesta ukoliko bude slobodnih mjesta. Nažalost ne možemo vam garantovati mjesto.

KO JE GRAYSON PERRY?

Britanski umjetnik Grayson Perry (1960) je rođen u Chelmsford u Essexu, a trenutno živi i radi u Londonu. Koristi tradicionalne medije kao što su tapiserije, keramika i grafika kako bi istražio svoju fascinaciju savremenim društvenim pitanjima i često provokativnim temama kao što su religija, pol, politika, klase i identitet. Perry je jedan od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika i do sada je imao priliku da izlaže svoja djela na velikim samostalnim izložbama širom svijeta kao što su: Bonnefantenmuseum, Maastricht, ARoS Aarhus Art Museum, Aarhus, (2015 – 2016)), Muzej savremene umjetnosti u Sydneyu (2015),  Britanski muzej u Londonu (2011), Muzej savremene umjetnosti 21. vijeka u Kanazawi u Japanu (2007), Muzej Andy Warhol u Pittsburghu (2006), galerija Barbican u Londonu (2002) i Stedelijk Muzej u Amsterdamu (2002).

Grayson Perry je 2003. godine osvojio Turnerovu nagradu, najprestižniju britansku nagradu koja se dodjeljuje za savremenu umjetnost. Nagradu je preuzeo obučen kao žena, njegov alter ego "Claire", kako bi pokazao svoje interesovanje za identitet, koje je takođe prisutano i u njegovoj umjetnosti. Od tada je postao voljena i popularna javna ličnost koja vodi televizijske programe i radio emisije, te pored izlaganja svojih djela, i otvoreno i iskreno govori o vrijednosti umjetnosti u društvu.

POGLEDAJTE VIŠE O IZLOŽBI

 

Museum of contemporary art RS

Ministarstvo prosvjete i kulture RS

Grad Banja Luka

RTRS, black

RTRS plus positive

Buka positive

Banjalucka pivara, black

Arts Council black

Channel Four black

Art Fund black

Alix Partners black

Sfumato Foundation black

Podijelite sadržaj