Ovaj dio programa će se održati paralelno sa konferencijom "Prvo radno iskustvo" i radionicama i prezentacijama u sklopu prostora za učenje i dijeljenje informacija. Skills Show pruža mogućnost izlagačima, poslodavcima i srednjim stručnim školama da podijele svoja iskustva, uspostave nova partnerstva i saznaju o najnovijim tehnologijama i inovacijama.

Pod mentorstvom predstavnika poslodavaca i nastavnika, održaće se i takmičenje u vještinama gdje će učenici predstaviti praktična znanja i talent iz svojih oblasti. Ideja je da se podrži kreativnost učenika i promovišu njihove vještine kroz zabavu i učenje. U isto vrijeme, događaj će promovisati prednosti stručnih zanimanja kao karijernih izbora. Ovo je naročito relevantno za učenike završnih razreda osnovnih škola koji su u fazi odabira srednjih škola i karijernih pravaca. 

Moderatori i sudije u takmičarskom dijelu će biti predstavnici industrijskih sektora, zainteresovani da podrže mlade ljude u njihovom profesionalnom razvoju. 

Skills Show predstavlja idealnu priliku za nastavnike i škole da uspostave nova partnerstva sa poslodavcima koji su u prilici da predstave najnovije tehnologije, alate i praktična znanja primijenjiva u obrazovnom procesu.

Ako ste zainteresovani da budete izlagač, molimo vas da se obratite kolegama Samiru Avdibegoviću i Aleksandru Borisavljeviću.

LISTA IZLAGAČA:

AKADEMIJA387

AKADEMIJA387 je zamišljena kao otvorena edukacijska platforma za sve pojedince i ustanove sa zajedničnikm ciljem dijeljenja znanja. Primarni fokus je na stvaranju intenzivnih i kratkih kurseva, radionica i lekcija kreiranih od strane profesionalaca i svjetskih lidera.

AS Group

AS GROUP je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih grupacija sa većinskim privatnim kapitalom. Grupacija posjeduje i razvija se u tri divizije: hrana, trgovina i tekstil. Sjedište je u Tešnju, općini iz koje je čak 13 privatnih kompanija među 100 najvećih u Bosni i Hercegovini. Već nekoliko godina u nizu AS GROUP zauzima najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH. Grupacija zapošljava oko 2.700 radnika, sa tendencijom rasta u sve tri divizije.

Avon

Avon je među najvećim svjetskim i domaćim kompanijama u direktnoj prodaji kozmetike i srodnih proizvoda. Avon je kompanija koja zadovoljava potrebe žena širom svijeta kroz kvalitet svojih proizvoda, profesionalnost usluge i mogućnost poslovne afirmacije.

Comtrade distribution

Osnovana 1990. godine, Comtrade je vodeća IT kompanija u regiji s uredima u 11 zemalja širom Evrope i Sjeverne Amerike. Njihovi tehnološki centri nalaze se u tri glavna grada – Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. Comtrade je sistem kompanija koje posluju u poljima softverskih rješenja, sistema integracija i distribucije hardvera.

Courtyard Marriott

Poslovanje "Courtyard by Marriott" na lokalnom tržištu zasnovano je na konceptu "Spirit to serve" na kojem se bazira i cjelokupna poslovna filozofija Marriott-a. Društvena odgovornost jedno je od važnijih načela poslovanja Marriott hotela koji, pored pružanja prvoklasne hotelske usluge, realizaciju mnoge društveno odgovorne projekte u zajednicama u kojima posluju.

INGLOT

Osnovan prije 30 godina u Przemyslu, Poljska, INGLOT kozmetika je danas jedan od vodećih svjetskih proizvođača dekorativne kozmetike. INGLOT je trenutno prisutan na svim većim dešavanjima u svijetu ljepote i mode širom svijeta. 

LINK group

LINK group je vodeća multinacionalna kompanija koja se više od 20 godina uspješno bavi profesionalnom edukacijom i certifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja. Uspješno posluje na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Ukrajine, Republike Moldavije i Sjedinjenih Američkih Država, a putem učenja na daljinu okuplja polaznike iz preko 120 zemalja svijeta.

Microsoft

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina d.o.o. osnovana je 2006. godine. U cijelosti je u vlasništvu Microsoft korporacije i odgovorna je za razvoj bosanskohercegovačkog IT tržišta. Neposredni zadaci su joj organizacija prodajnog kanala, saradnja s velikim korisnicima, organizacija tehničke podrške, marketing te legalizacija i lokalizacija proizvoda.

Mistral

Kompanija Mistral uspješno stvara prilagodljiva end-to-end rješenja, od koncepta i strategije do dizajna, implementacije i podrške, pomaže klijentima u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Balansiraju ideju poslovnog razmišljanja sa raznovrsnim industrijama u oblastima inžinjerstva i tehnologije.

Penny plus

Penny plus d.o.o. Sarajevo je društvo sa ograničenom odgovornošću za export-import, trgovinu na veliko i malo, proizvodnju i usluge sa sjedištem u Sarajevu osnovano 1996. godine. Na području Kantona Sarajevo Penny plus ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala domaćih i stranih proizvođača i pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje uz jasan cilj ka daljem razvoju i proširenju kapaciteta.