Connecting people through the arts

Drama i ples

Naš tim koji se bavi dramom i plesom sarađuje sa britanskim sektorom izvođačkih umjetnosti u cilju predstavljanja i promovisanja vrhunskih i inovativnih britanskih djela širom svijeta. Kroz turneje i nastupe, redovni repertoar, radionice i književne i digitalne projekte povezujemo britanski sektor dramskog pozorišta i plesa sa međunarodnim ekspertima iz te oblasti i novom publikom u cijelom svijetu.

Moda

Radimo i na polju mode jer moda, kao izuzetno popularan vid umjetnosti koji je u velikoj mjeri zastupljen u svim vrstama medija i duboko povezan sa ljudskim emocijama, prenosi svoje poruke široj javnosti na izuzetno brz i živopisan način. Saznajte više o modi ovdje

Film

Naš tim zadužen za oblast filma promoviše inovativnost, raznolikost, kreativnost i izvrsnost britanskih filmova širom svijeta. Kroz saradnju sa britanskom filmskom industrijom i svim filmskim žanrovima u mogućnosti smo da prikažemo i promovišemo saradnju između publike i profesionalaca iz filmske industrije na međunarodnom nivou. Naša internetska stranica British Council Film sa tri online kataloga predstavlja sveobuhvatni izvor informacija za britanske filmske stvaraoce i ljubitelje filma širom svijeta. 

Dizajn

Cilj nam je da predstavimo najbolju inovativnu praksu u oblasti dizajna iz Velike Britanije i na taj način promovišemo međunarodnu saradnju i kreativnu razmjenu. Otkrijte više o našem radu na polju dizajna ovdje.

Arhitektura

Postojeće arhitektonsko naslijeđe i životna sredina predstavljaju dvije ključne oblasti interesovanja britanske arhitekture. Sa ponosom svijetu predstavljamo najveće britanske talente i povezujemo ih sa institucijama u Bosni i Hercegovini. Saznajte više o našem radu na polju arhitekture ovdje.

Muzika

Naš rad obuhvata sve muzičke žanrove u Velikoj Britaniji od elektronike do džeza, tradicionalne muzike do folka, klasične do indy muzike. Više o našem radu iz oblasti muzike možete da saznate ovdje

Vizuelne umjetnosti

Tim za vizuelne umetnosti kroz različite izložbe, događaje i radionice približava svjetskoj publici najbolje radove britanskih savremenih umetnika. British Council poseduje kolekciju od približno 8.500 britanskih likovnih radova koji se izlažu širom svijeta u okviru našeg programa gostujućih izložbi, i na taj način promovišu britansku umjetničku praksu. Kolekciju British Councila možete pogledati na ovoj stranici.

Književnost

Od novootkrivenih do priznatih autora, tim za projekte iz književnosti predstavlja svijetu vrhunske britanske književnie talente. Kroz partnersku saradnju sa književnim festivalima i platformama u Velikoj Britaniji i svijetu britanske autore predstavljamo novim čitaocima širom svijeta dok inostrane literarne stvaraoce povezujemo sa Velikom Britanijom. Sarađujemo i sa velikim brojem profesionalaca iz oblasti književnosti u cilju razmjene znanja, najboljih praksi i mogućnosti.

Kreativne ekonomije

Tim za kreativne ekonomije utiče na kulturne i kreativne industrije i spaja kreativce iz cijelog svijeta sa kolegama iz Velike Britanije. Program Kreativne i kulturne ekonomije predstavlja vezu između umjetnosti, kulture, biznisa i tehnologije. Blisko sarađujemo sa stručnjacima i kreatorima politika iz industrije i podržavamo i promovišemo mlade talente u kreativnom sektoru. 

Podijelite sadržaj