Pridružite nam se u razgovoru sa Jodie Azhar i saznajte više o njenoj priči spajanja dva svijeta u cilju pravljenja boljih video igara.

UPOZNAJTE JODIE AZAR!

Jodie je izvršna direktorica Teazelcat Games studija koji je orijentisan na video igre sa fokusom na priču. Trenutno razvija svoj prvi debitantski nenajavljeni naslov. Prije nego što je osnovala Teazelcat 2018. godine provela je deceniju radeći kao tehnička umjetnica u različitim studijima video igara, najskorije kao Tehnička Art direktorica za Total War franšizu u Creative Assembly studiju.

Bila je nominovana za nekoliko priznanja tokom svoje karijere, 2019. godine je proglašena za jednu od 100 najuticajnijih žena u britanskoj industriji video igara, dok je 2016. godine dobila nagradu BAFTA u kategoriji za novu generaciju talenata britanske kreativne industrije (BAFTA Breakthrough Brits). Jedna je od osnivača POCinPlay, pokreta rasne jednakosti i inkluzije koji ima za cilj da se pozabavi nedostatkom uključivanja pripadnika svih rodnih, etničkih, dobnih, kao i drugih skupina u industriju video igara u Velikoj Britaniji. Takođe ima ulogu i STEM ambasadorke kako bi inspirisala buduće generacije kreatora i kreatorki video igara. 

Polazeći od svog iskustva tehničke direktorice u AAA igrama, i sada usmjeravajući nezavisne video igre, Jodie kroz razgovor sa nama sagledava kako svi programeri/ke mogu da koriste različite vještine i načine razmišljanja kako bi razvili svoje igre, imajući u vidu tehničke i umjetničke zahtjeve kako bi uštedjeli vrijeme i stvorili bolje iskustvo igre.

Poslušajte više o njenim iskustvima:

Podijelite sadržaj