Pridružite nam se u razgovoru sa Jon McKellan-om, kreativnim direktorom NO CODE, uz Mariju Ilić kako bi saznali o jedinstvenom iskustvu koje pruža Observation uz pomoć AI sistema, putu koji je pređen u cilju kreiranje ove igre i samom Jonu.

Biografija o Jon McKellanu – kreativni režiser i pisac

Sa više od decenije iskustva u industriji, radeći na žanrovski definisanim igrama poput Alien: Isolation i Read Dead Redemption 2, Jon je 2015. godine osnovao vlastiti studio sa poslovnim partnerom Omarom. Jon je kreativni studio režiser, pisac i umjetnik u dvije kritički priznate i pobjedničke igre BAFTA-e Stories Untold (2017) i Observation (2019). Započevši karijeru u dizajnu korisničkog interfejsa i motion graphics-a, Jonove priče i vizije spajaju svoju staru ulogu sa svojim novim, gradeći uzbudljivim i nadrealnim narativnim iskustvima koja se usredsređuju na tehnologiju koja upravlja grafičkim interfejsom.

Masterklas "Izgradnja jedinstvene priče o posmatranju" je zaron u to kako je tim izgradio jednu od kritički najpriznatijih igara „Observation“ za 2019. godinu sa svojim direktorom, posmatrao kako su priča, okruženje, umjetnost, pa čak i korisnički interfejs pomogli u izgradnji jedinstvene narativne avanture koja se igra iz sasvim drugačije perspektive od uobičajene: igranje kao AI svemirska stanica, a ne posada. Ova sesija bila je korisna svima koji su zainteresovani za razvoj priče, umjetnost, korisnički interfejs i smjer igre.

Više o proglašenoj najpametnijoj igri 2019. godine, sa temom svemira, pogledajte u videu ispod:

Podijelite sadržaj