Kako nas društvena iskustva VR-a mogu okupiti na nove i razigrane načine?

Društveni i kreativni potencijal VR-a istražuje se već godinama, ali je 2020. godine postalo jasno, kao nikad prije, kolike su zapravo mogućnosti VR-a da nas okupi razigranošću i digitalnom inkarnacijom. Uvjeren da su ove imerzivne tehnologije budućnost zabave, rada i života, Simon Barratt je 2016. godine bio jedan od osnivača Cooperative Innovations (Kooperativne inovacije). Kompanija već od samog osnivanja objavljuje uspješne videoigre i projekte, uključujući i VR port urnebesne kooperativne videoigre Spaceteam (Svemirski tim) koja je 2020. dočekana opštom hvalom kritike.

Pridružite se Simonu dok predstavlja izazove i mogućnosti da se iskustva razigrane saradnje poput one Spaceteama prenesu u područje VR-a, te razmatra kakav je učinak 2020. godina imala na prijem i potražnju za društvenim VR-om. 

 

Predavač

Simon Barratt, Saosnivač CoopInnovations - www.coopinnovations.co.uk

BIO

Simon je, zahvaljujući svojoj mami, naučio programirati već kao šestogodišnjak, a industriji videoigara pridružio se 1999. godine.

Od 2005. do 2015. godine vodi nezavisni studio Four Door Lemon koji proizvodi širok spektar videoigara brojnih žanrova i na raznim platformama, uključujući tri naslova ranih AR radova (proširene stvarnosti) za Sony PlayStation Vita.

Simon je jedan od osnivača Cooperative Innovations, imerzivnog tehnološkog studija koji od 2016. godine razvija društvene tehnologije, iskustva, videoigre i aplikacije VR/AR, uključujući i urnebesni ‘Spaceteam VR’ objavljen 2020. godine. Nedavno je Cooperative Innovations najavio da za britanski sektor umjetnosti, kulture i baštine izrađuje metaverzum Curatours (Kustosi).

O Spaceteamu VR

Sastavite tim od najviše šest svemirskih kadeta i zajedno radite komunicirajući i obavljajući sve složenije zadatke. Uprkos stalnoj prijetnji uništenja, jurite brodom kroz svemir – zahvaljujući brzim i pametnim postavkama svojih osnovnih svemirskih alata.

Najvažnije je da zadržite prisebnost – čak i kad ste suočeni s neposrednim uništenjem. Zapamtite, kadeti, da biste izbjegli naizgled neizbježnu propast, morate sarađivati... kao pravi svemirski tim!

Podijelite sadržaj