PlayUK je ponovo tu! Pridružite nam se u srijedu 28. oktobra na promociji nove potpuno digitalizovane serije PlayUK i prvog u nizu tek osnovanih stručnih salona koji će se svake druge sedmice održavati s relevantnim ekspertima.

Gosti koji će naš prvi salon počastiti svojim znanjem i iskustvom tvorci su nove šarmantne logičke avanturističke igre I Am Dead, dosad poznati kao kreatori igara Hohokum i Wilmot’s Warehouse. Ricky Haggett, Catherine Johnson i Richard Hogg govoriće o stvaranju tajanstvenog otoka Shelmerston i njegovih stanovnika, te razmotriti konkretne izazove stvaranja i pokretanja video-igara u 2020. godini. 

Ovom prilikom ćemo objaviti i detaljnije informacije o predstojećem digitalnom i mentorskom programu, te najaviti koje sve predavače planiramo pozvati kao goste našeg savremenog salona.

Govornici

  • Catherine Johnson, Književnica
  • Ricky Haggett, Dizajner video-igara
  • Richard Hogg, Dizajner video-igara
Govornici - Ricky Hagget, Catherine Johnson i Richard Hogg
Dva prizora iz igre "I am dead" 

Biografija - Richard Hogg, Dizajner video-igara

Richard Hogg je likovni umjetnik i dizajner video-igara. Nakon što se okušao kao slikar i ilustrator, Richard  se posljednjih 12 godina sve više fokusira na video-igre. U saradnji s Rickyjem Haggetom (Hollow Ponds) kreirao je pet video-igara, uključujući Hohokum, Wilmot's Warehouse i I Am Dead. Nedavno su njih dvojica započeli rad na svojoj šestoj zajedničkoj video-igri.

  • @dick_hogg

Biografija - Catherine Johnson, Književnica

Catherine Johnson je napisala preko 20 knjiga za mlade čitaoce, uključujući i FREEDOM (SLOBODA) koju je britanski IBBY 2020. godine uvrstio na Počasnu listu koju bienalno sastavlja Međunarodni odbor za knjige za mlade (IBBY / International Board on Books for Young People). Catherine piše i filmske, radio i TV-scenarije, a trenutno za Silverprint Pictures radi na dvije TV-drame: jedna je SOUTHWARK, smještena u Londonu za vrijeme Tudora, a druga THE SHIFT, savremena porodična drama.

Biografija - Ricky Haggett, Dizajner video-igara

Ricky Haggett je osnivač i kreativni direktor Hollow Ponds, londonskog nezavisnog studija za video-igre. Ricky posljednjih 12 godina radi na nizu čudnih i vragolastih igara u čijem su stvaranju često učestvovali i umjetnici koji inače ne rade u industriji video-igara. Njegove video-igre uključuju I am Dead, Wilmot's Warehouse, Hohokum, Loot Rascals, Frobisher Says i Tenya Wanya Teens. Ricky je i osnivač zadruge Wild Rumpus, za izvedbe video-igara na zabavama i javnim događajima.

Informacije o igri

I Am Dead, Hollow Ponds & Richard Hogg, 2020. godina

I am Dead je šarmantna logička avanturistička video-igra o istraživanju zagrobnog života. Kreirali su je stvaraoci igara Hohokum i Wilmot’s Warehouse.

Morris Lupton je nedavno preminuli kustos muzeja na majušnom ostrvu Shelmerston. Samo što se na onom svijetu ponovo nađe s duhom svog psa Sparkyja, Lupton otkriva da njegovom voljenom ostrvu prijeti katastrofa. Da bi spriječili erupciju vulkana i spasili mjesto koje im je za života bilo dom, Lupton i Sparky moraju zajedno otkriti drevne misterije Shelmerstona.

 

PlayUK 20/21 razigran je i nadahnjujući digitalni program koji okuplja kreativce koji rade na video igrama iz cijele Velike Britanije i zapadnog Balkana.

Podijelite sadržaj