15:30 CET / 14:30 GMT Pozdravni govor

Pozdravni govor Izložbe PlayUK 20/21 drži Jordan Erica Webber, današnja domaćica.

15:45 CET / 14:45 GMT Uvodni govor: Ivan Notaroš | Istraživanje jugoistočne Evrope kroz videoigre

Ivan je nezavisni programer videoigara iz Beograda, Srbija. Kroz praksu stvara širok spektar prototipa videoigara, često istražujući teme poput proceduralnog generisanja i iskustva iz prve ruke. Ivan će nas u svom izlaganju provesti kroz neke svoje skorije radove i objasniti kako je svaki od njih bio inspirisan mjestima i prostorima jugoistočne Evrope.

16:15 CET / 15:15 GMT

Motivacijska mikro-izlaganja – 1
U potpuno novoj mentorskoj šemi PlayUK 20/21 učestvovalo je 10 mladih kreativaca branše videoigara iz zemalja Zapadnog Balkana i šireg evropskog područja. Svako od njih će u svom izlaganju govoriti o vlastitom radu na videoigrama i o vlastitoj inspiraciji.

16:25 CET / 15:25 GMT Uvodni govor: Ed Fear | Režiranje Murder by Numbers

Ed Fear je vodeći kreativac Mediatonica, te režiser i ko-scenarista humoristične krimi igre-slagalice Murder by Numbers, smještene u 1990-e. Ed će nas u svom izlaganju provesti iza scena dizajna i razvoja ove videoigre koja je pobrala pohvale kritike, te pružiti uvid u to šta znači režirati tako originalnu i inovativnu videoigru.

16:55 CET / 15:55 GMT

Motivacijska mikro-izlaganja – 2
Drugi nastavak mikro-izlaganja u kojima članovi mentorske šeme PlayUK govore o svom radu na videoigrama i o tome šta ih nadahnjuje.

17:10 CET / 16:10 GMT Uvodni govor: Dajana Dimovska | Osnivanje NapNok Games: od Skopja do Kopenhagena i nazad

Dajana, rođena Makedonka, saosnivačica je i izvršna direktorica studija NapNok Games sa sjedištem u Kopenhagenu. Videoigre ovog studija višestruko su nagrađivane i nominovane za nagradu BAFTA. Dajana je od samog osnivanja ovog studija radila na otvaranju njegove ekspoziture u Skopju. U svom izlaganju će govoriti o svom iskustvu izgradnje studija od nule, te predočiti svoja iskustva rada i zajednica u industriji videoigara u Danskoj i u Sjevernoj Makedoniji.

 

17:40 CET / 16:40 GMT Motivacijska mikro-izlaganja– 3

Treći nastavak mikro-izlaganja u kojima članovi mentorske šeme PlayUK govore o svom radu na videoigrama i o tome šta ih nadahnjuje.

17:50 CET / 16:50 GMT Panel-diskusija: Malath Abbas (predsjedavajući), Agnesa Belegu, Bojan Endrovski, Kristina Janković | Podsticanje kreativnih zajednica i događanja
Zaključna sesija Izložbe PlayUK okuplja uzbudljiv panel društvenih i organizatora događanja iz zemalja Zapadnog Balkana i iz Velike Britanije. Oni će govoriti o događanjima i projektima koje su ostvarili, te razmotriti konkretne izazove s kojima se suočavaju različite regionalne zajednice.
19:00 CET / 18:00 GMT Kraj
Podijelite sadržaj