Agnesa Belegu, dizajnerka videoigara (Techland)

Agnesa je strastvena dizajnerka videoigara. Trenutno u Poljskoj radi na videoigri Dying Light (Techland). Od 2017. godine, a naročito kad je i fizički na Kosovu, radi na polaganju temelja industrije videoigara u svojoj zemlji. Magistrirala je iz oblasti interaktivne zabave. Mentorka je polaznicima programa JuniorGeeks, prakticira i gradi kurikulum za dizajn videoigara.

Kao jedna od članica osnivača zajednice Kosovar Game Developers (KGD), konstantno radi na rastu i jačanju ove zajednice na Kosovu.
https://www.linkedin.com/in/agnesabelegu

Dajana Dimovska, ko-direktorica (NapNok Games)

Dajana je serijska preduzetnica s 10 godina iskustva u razvoju poslovanja i videoigara. Ko-direktorica je studija NapNok Games čije su videoigre višestruko nagrađivane i nominovane za nagradu BAFTA. Pored toga, kao saosnivačica i Copenhagen Games Collective i European Game Showcase, te jedna od utemeljiteljica svjetskog pokreta Game-Jam, ostaje posvećena izgradnji nezavisne zajednice proizvođača videoigara.
http://napnokgames.com/
https://twitter.com/DajanaDimovska

Ed Fear, vodeći kreativac (Mediatonic)

Ed Fear je vodeći kreativac Mediatonica, te režiser i ko-scenarista humoristične krimi igre-slagalice Murder by Numbers, smještene u 1990-e. Tokom višegodišnjeg rada u ovoj industriji radio je kao scenarista, dizajner, savjetnik za scenarij, producent, marketinški promotor i novinar, i to na videoigrama kao što su The Swords of Ditto, Heavenstrike Rivals i Hatoful Boyfriend.
https://twitter.com/edfear

Ivan Notaroš, programer videoigara (samostalan)

Ivan je majstor svih digitalnih zanata; inače je iz Beograda (Srbija). Vrijeme uglavnom provodi skačući  s projekta na projekat, stvarajući prototipove na osnovu ideja koje mu padaju na pamet. S prethodnim iskustvom u arhitekturi i fotografiji, sad ga uglavnom zanimaju proceduralno generisanje i iskustva iz prvog lica.
https://nothke.github.io/
https://twitter.com/Nothke

Jordan Erica Webber, spisateljica i voditeljica (razni)

Jordan Erica Webber je stalna stručna saradnica za videoigre u The Gadget Show (Channel 5), voditeljica na BBC Radio 4, i domaćin više podcasta, uključujući Wild Wild Tech i Talking Simulator. Već skoro cijelu deceniju piše za Guardian, a ko-autorica je knjige Deset stvari kojima nas videoigremogu naučiti (o životu, filozofiji i svemu) / Ten Things Video Games Can Teach Us (about life, philosophy and everything).
http://jordanwebber.com
https://twitter.com/jericawebber

Kristina Janković, administrativna menadžerica (Asocijacija industrije video igara Srbije)

Kristina Janković ponosno podržava misiju Asocijacije sve od njenog osnivanja 2018. godine, kao menadžerka Asocijacije i fokalna tačka svih lokalnih studija za programiranje videoigara, ali i šire zajednice. Aktivno se bavi svim članovima, partnerima i prijateljima Asocijacije, kao i ostalim relevantnim akterima cvjetajuće srpske industrije videoigara.
http://sga.rs/en/
https://www.linkedin.com/in/kristina-jankovi%C4%87-56225161/

Malath Abbas, dizajner videoigara, slikar i producent (Biome Collective)

Malath Abbas je nezavisni dizajner videoigara, slikar i producent koji radi na eksperimentalnim i svrhovitim videoigrama. Malath je osnovao Biome Collective, prvi škotski gejmerski kolektiv i prostor za saradnju kojom se stapaju tehnologija, umjetnost i kultura – prostor inkluzivan i raznolik, namijenjen svima koji žele stvarati, sarađivati i istraživati videoigre, digitalnu umjetnost i tehnologiju.
http://biomecollective.com
https://twitter.com/BiomeCollective
https://twitter.com/maltron3D

Izlagači mikro-predavanja

  • Adnan Mujkić, programer softvera i videoigara
  • Giorgi Shelegia, dizajner videoigara
  • Jovan Jaramaz , dizajner videoigara - sadržaja i nivoa
  • Julia Makivić, kreativni tehnolog 
  • Nastasya Myakinina, pejzažistkinja i nezavisna programerka
  • Pavle Goloskoković, dizajner videoigara (Prune Games)
  • Stefan Shontevski, dizajner videoigara (Aeria Canada)
  • Vasilije Kovačević, dizajner videoigara
Podijelite sadržaj