Naš magazin za strukovno obrazovanje i usavršavanje još od lansiranja u aprilu 2016. godine postaje sve popularniji. Sad imamo izvrsnu priliku da njegov doseg proširimo na još zemalja i regija. Ovog mjeseca nam se pridružuju zemlje centralne Azije. Osim u zemljama zapadnog Balkana, ovomjesečno izdanje se objavljuje i u Kazahstanu i Azerbejdžanu.

Kako nam ide?

Sadržajem našeg magazina za prva tri mjeseca doprli smo do gotovo 40.000 praktičara i uticajnih individuuma iz zemalja Zapadnog Balkana. Mnogi naši članci o strukovnom obrazovanju izazvali su veliki interes, ali posebno članci koji donose savjete, liste i vodiče na temu ""kako da"" - koji su pokupili kajmak na društvenim mrežama. Dobili smo i objavili članke i materijale iz preko 30 raznih institucija i privrednih stručnjaka iz cijele Velike Britanije. Ovaj časopis je plod zajedničkog napora, svima nam je cilj prikazati uspješne priče, dati savjete i praktičarima strukovnog obrazovanja omogućiti dodatne resurse. Sve informacije i podaci koje primamo neophodni su za oblikovanje časopisa i razvijanje upravo onih sadržaja koji vam pružaju najpotrebnije informacije i članke koje rado čitate.

Imamo vas u vidu

Ovaj magazin i kolaborativna internetska platforme nude besplatan namjenski prostor i priliku za razmjenu iskustava, učenje od kolega, stvaranje međunarodnih veza i izgradnju prisustva i profila na međunarodnoj sceni; ovu platformu podržavaju organizacije kao Worldskills UK, Education and Training Foundation i AoC.

Ostanite s nama, pročitate najnovije priče, informišite se o inovacijama u ovom sektoru i proširite svoje međunarodne profesionalne mreže lidera i nastavnika strukovnih škola, koledža i univerziteta - možete i vi iznijeti svoje iskustvo i svoja saznanja: neka svijet čuje i za vašu školu!"

Ako radite u strukovnom obrazovanju i imate šta reći, ili imate pristup zanimljivim sadržajima, slobodno nas kontaktirajte (VEE@britishcouncil.org) i zatražite više informacija.