U srijedu 20. jula Trening Café GROW (Leeds City College) je na kultnom kampusu Printworks lansirao novi program radionica za mala preduzeća. 

Donosimo kratak prikaz prijema ovog događanja i nekoliko komentara prisutnih.

Sam događaj je bio veliki uspjeh s obzirom na prisustvo više od 60 malih preduzeća. Prisutne je pozdravila Joanne Patrickson, direktorica odjela za poslovni razvoj i angažman poslodavaca (Business Development & Employer Engagement) koja je rekla: “Fokusiramo se na podršku malim preduzećima – da im pružimo mogućnost da razviju vještine potrebne za uspjeh na konkurentnom tržištu. Ove radionice su idealne za preduzeća gdje treba osposobiti  samo jednu ili dvije osobe; ove radionice funkcionišu kao dopuna ugovorene obuke na radnom mjestu koju GROW već nudi većim poslovnim subjektima”.

Mali privrednici su potom učestvovali u velikom broju besplatnih mikro-radionica koje su stručnjaci relevantnih djelatnosti održavali na teme kao što su umješnost prodaje, oglašavanje putem internetskih pretraživača i društvene mreže za poslovne subjekte. Ove sesije su bile jako dobro primljene i prisutni su za njih imali samo riječi hvale.

“Fantastičan uvid u tečajeve koji se nude – čuo sam na primjer izvrsne savjete o društvenim mrežama. Hvala.”

Roxy Cramp – F.L.P

“Hvala svima koji su zaslužni za održavanje današnjeg trening-kafića GROW. Sesije ne samo da su nam korisne nego smo u njima istinski uživali! Sjajna prilika za osvježenje i mnoštvo savjeta za ponijeti. Hrana / ručak izvrstan, a mjesto je za priču! Hvala, još jednom! Doći ćemo opet!”

Danni Sheldon, marketing manager – Academic Appointments Ltd."

 

Više informacija o već održanim i tek planiranim radionicama za obuku GROW naći ćete na web-stranici Leeds City Collegea.