Saznajte kako Leeds City College koristi plan nastave da bi se prilagodio dinamici lokalnog tržišta. Shvatiti ćete značaj Local Market Intelligence (LMI) u procesu planiranja nastave i inovativne alate i metode koji se koriste da se podrži ovaj proces.

Brošura prikazuje pristup ove škole koja kroz korištenje Labour Market Intelligence (LMI) podupire i informiše razvijanje fleksibilnog plana nastave koji zadovoljava trenutne i buduće potrebe tržišta. 

Unutar ove brošure se nalaze primjeri koji prikazuju pristup škola inovaciji plana nastave. Kratki pregled onoga što možete ovdje pronaći:

Izloženo je kratko objašnjenje projekta kao i izvod plana nastave. Poledajte dokument na dnu stranice u kome je ova tema potpuno razrađena.

Škola i vizija

Sa više od 40.000 učenika i preko 1.300 uposlenika, Leeds College je jedan od najvećih Further Education Collega u ovoj državi. Za školu ove veličine i u ovakom regionu, da bi bila uspješna potrebna je velika strateška vizija i to je upravo ono što Colin Booth pokušava da vodi otkako je postao direktor škole u oktobru 2015. Ofsted je primjetio da "programi kulture su promijenjeni kako bi povećali standarde koji imaju za cilj povećanje užitka učenika, razvoj i uspjeh". College je razvio petogodišnji strateški plan koji uključuje predanost:

inspirisati učenike da uče kroz pružanje personaliziranih iskustava učenja  

izgradnji partnerstava koja ojačavaju našu reputaciju kao vodeća institucija za pružanje stručnog i poslovnog obrazovanja   

pružanju proizvoda i usluga koji su kreirani kako bi zadovoljavali lokalne i regionalne potrebe za vještinama  

aplikaciji inovativnih rješenja koja su u potrazi za komercijalnim prilikama kako bi podržala obrazovne prioritete.

Planiranje nastave

Jedna od najvidljivijih aplikacija Analysta je u planiranju nastave jer alat posjeduje funkciju posvećenu upravo tome. U kontekstu budućih potencijalnih smanjenja budžeta, College planira da koristi podatke da analizira trenutni plan nastave u odnosu na poslove, i mogućnosti zaposljenja te implementira promjene. Ovo će nam pomoći da razumijemo gdje postoji ravnoteža, gdje su prostori za poboljšanje i prema tome na šta bi se College trebao fokusirati i razvijati plan kako bi pružili potrebne vještine za trenutno i buduće tržište.

Studij slučaja pokriva mnoge tematike iz stručnog obrazovanja, kao što su:

  • razumijevanje vještina regionalno potrebnih     
  • poslovno planiranje i razvoj ponuda      
  • uključenje poslodavaca    
  • stručne prakse      
  • marketing i regrutacija

Vanjski linkovi