What is Aptis
  • Aptis pruža pouzdane i precizne informacije o nivou poznavanja engleskog jezika zaposlenih u vašoj organizaciji. Na osnovu njih bit ćete u mogućnosti da donesete bolje odluke pri zapošljavanju, daljem razvoju i obuci zaposlenih.
  • Aptis je fleksibilan i prilagodljiv vašim potrebama pa vam omogućava da brzo ocijenite znanje vaših zaposlenih.
  • Također, pruža vam mogućnost da precizno ocijenite vještine koje su relevantne za vas i brzo dobijete informacije o njima.

KAKO JE TEST STRUKTUIRAN?

Aptis ocjenjuje poznavanje gramatike, vokabulara i jezičke vještine (govor, pisanje, čitanje i slušanje). Sastoji se iz testa gramatike i vokabulara uz test jezičkih vještina po vašem izboru.

Svaki test počinje opštim pitanjima, a zatim prelazi na sva teža pitanja. Svaki dio ocjenjuje poznavanje engleskog jezika od nivoa A1 do C.

KAKO ODABERETE APTIS TEST PREMA VAŠIM POTREBAMA?

Možete da odaberete da testirate sve jezičke vještine (govor, pisanje, čitanje i slušanje) ili samo one koje su najvažnije za posao u vašoj organizaciji.

Na primjer, ukoliko ste HR menadžer zadužen za selekciju zaposlenih koji će sarađivati sa klijentima prioritet bi mogle da imaju vještine govora i pisanja. Međutim, ukoliko želite da ocjenite sveukupno znanje jezika vaših nastavnika tada bi trebalo da uključite sve vještine.

Mi vam možemo pomoći da iskoristite Aptis na način koji je za vas najbolji.

Bez obzira na to da li vam je testiranje potrebno za selekciju kandidata, razvoj zaposlenih ili njihovu obuku, Aptis je test engleskog jezika za vas.

TIPOVI APTIS TESTA

APTIS GENERAL

Aptis General je osnovni tip testa. On može biti prilagođen vašem preduzeću ili organizacionim potrebama, na primjer određenoj djelatnosti (ekonomija, putovanje, turizam) kao i različitim vještinama koje želite da testirate.

APTIS ADVANCED 

Aptis Advanced je inovativni alat za procjenu znanja koji vam pomaže da precizno testirate znanje engleskog jezika – čitanje, pisanje, slušanje i govor. Koristi se pri testiranju viših nivoa znanja engleskog jezika (CEFR* B1-C2).

APTIS ZA NASTAVNIKE

Aptis za nastavnike je dizajniran za osobe koje rade u sektoru obrazovanja kako bi pomogao u podizanju nivoa kvaliteta nastave u vašoj organizaciji.

Ovdje možete pronaći više informacija o ovom tipu Aptis testa.

APTIS ZA MLADE

Aptis za mlade je opšti test engleskog jezika namijenjen mladima uzrasta od 13 do 17 godina. On je prilagođen potrebama mladih pri razvoju njihovih jezičkih vještina.

Ovdje možete pronaći više informacija o ovom tipu Aptis testa.

Vanjski linkovi