Kako se prijaviti 

Kandidati se mogu sami prijaviti za jedan od Cambridge ispita putem online Obrasca za prijavu ili to za njih mogu uraditi pripremni centri u kojima su pohađali pripremne kurseve.

Napominjemo da, prije nego se prijavite za ispit, obavezno pročitate dokument Pravila i propisi o polaganju ispita.

Pojedinačni kandidati

Pojedinačni kandidati se mogu prijaviti za jedan od Cambridge ispita tako što će popuniti naš online obrazac za prijavu. Da bi prijava bila prihvaćena, kandidati treba da izvrše uplatu za ispit koji su odabrali. 

Molimo odlučite kako ćete platiti ispit. Postoje dva načina da izvršite uplatu:

  1. online kreditnom/debitnom karticom nakon procesa online prijave 
  2. bankovnim transferom u bilo kojoj banci na temelju fakture i uputa koje ćete dobiti od nas ili u pošti putem uplatnice.
  • Online prijava i plaćanje kreditnim/debitnim karticama

Popunite ovaj online obrazac za prijavu kako biste se prijavili za polaganje ispita po  vašem izboru. Po završetku postupka prijave od vas će se tražiti da izvršite plaćanje. Odaberite opciju ONLINE PLAĆANJA. Ispit možete platiti korištenjem platnih kartica (VISA, VISA Electron ili MasterCard debitnih/kreditnih kartica).

  • Bankovnim transferom u bilo kojoj banci na temelju fakture i uputa koje ćete dobiti od nas ili u pošti putem uplatnice 

Popunite ovaj online obrazac za prijavu kako biste se prijavili za polaganje ispita po vašem izboru. Po završetku postupka prijave od vas će se tražiti da izvršite plaćanje. Odaberite opciju OFFLINE PLAĆANJA. Pošaljite nam zahtjev za dostavljanje fakture e-mailom. Pobrinite se da vaš zahtjev sadrži ime i prezime kandidata kao i referentni broj koji je generirao portal za online prijave. Od nas ćete dobiti e-mail sa detaljnim uputama kako da izvršite plaćanje. Alternativno, popunite uplatnicu slijedeći dostavljene upute i izvršite plaćanje u pošti. 

Nakon što British Council potvrdi da je uplata izvršena, u roku od tri (3) radna dana dobit ćete automatsku e-mail poruku pod nazivom „Sažetak i plaćanje“. Imajte na umu da će, ako plaćanje ne bude blagovremeno potvrđeno, vaša prijava biti otkazana. 

Važno obavještenje: Kandidati koji se prijavljuju za FCE, CAE i CPE ispite treba da dostave potpisanu Saglasnost za fotografisanje na dan ispita koristeći formular pojedinačne Saglasnosti za fotografisanje na dan ispita (za kandidate iznad 18 godina) ili formular Saglasnosti roditelja/staratelja za fotografisanje na dan ispita (za kandidate ispod 18 godina)

Molimo Vas da nam sve potrebne dokumente skenirane pošaljete e-mailom.

Škole stranih jezika i druge ustanove

Prije nego što prijavite svoje kandidate, kontaktirajte nas kako biste zatražili korisničko ime i lozinku. Tek tada ćete moći prijaviti svoje kandidate putem portala pripremnog centra. Ovi tutorijali sadrže upute kako da učitate podatke o kandidatima te kako da te podatke uređujete/pretražujete.    

Plaćanja se mogu vršiti na sljedeći način: 

Bankovnim transferom u bilo kojoj banci na temelju fakture i uputa koje ćete dobiti od nas ili u pošti putem pravilno popunjene uplatnice.