Vodič za uključivanje poslodavaca

Razvili smo ovaj "Vodič za uključivanje poslodavaca" da bismo pomogli Vama i ostalim direktorima škola, stručnim nastavnicima i poslodavcima koji rade širom Zapadnog Balkana da nađu najbolje načine da zajedno rade u pravcu daljeg razvoja obrazovanja. Sastavili smo ovaj praktičan vodič kako bismo Vam pomogli da mladim ljudima prenesete znanje i vještine koje odgovaraju budućim potrebama poslodavaca.

Vodič sadrži širok spektar ideja dobijenih iz realnih primjera sa Zapadnog Balkana i Velike Britanije, gdje je angažovanje poslodavaca uspjelo i imalo pozitivan uticaj na rezultate učenika. Nadamo se da će vam ovaj vodič biti koristan i da će vam pružiti dovoljno ideja i informacija kako biste unijeli pozitivne promjene i stvorili nova partnerstva sa kompanijama.

Ovaj vodič smo napravili uz podršku Britanskog ministarstva vanjskih poslova, u okviru projekta "Uključivanje poslodavaca i reforma stručnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu".

Ako su vam potrebne dodatne informacije o našem radu u oblasti stručnog obrazovanja i obuke, molimo Vas da stupite u kontakt sa našim kolegom Samirom Avidbegovićem.

Možda će Vas zainteresovati i naš online magazin Vocational Education Exchange, koji je fokusiran na stručno obrazovanje na Zapadnom Balkanu i u Velikoj Britaniji.