Date
18. septembar 2015 - 9:00 do 19. septembar 2015 - 16:00
Lokacija
Filozofski fakultet univerziteta u Sarajevu

Filozofski fakultet u Sarajevu, sa partnerima British Council, Babel i Buybook organizuje Prvu internacionalnoj konferenciju o engleskom jeziku, književnosti, podučavaju i prevođenju (Conference on English Language, Literature, Teaching and Translation Studies -CELLTTS) u Sarajevu, koja će biti održana 18. - 19. septembra 2015. godine.

Budući da je danas engleski jezik važniji nego ikad potrebno je istražiti ga dublje. Stoga CELLTTS i organiziran sa nazivom: Word, Context, Text. Ova dvodnevna konferencija je zamišljena tako da ponudi učesnicima stimulativni forum gdje mogu da prezentuju i diskutuju svoja istraživanja.

Oficijelni jezik konferencije je engleski, a  dio tema koje će biti pokrivene su teorija književnosti, književna kritika, historija književnosti, semantika, predavanje engleskog jezika kao stranog/drugog jezika; studije prevođenja, kao i mnoge druge. 

Bas Aarts, profesor Lingvistike engleskog jezika na College univerzitetu u Londonu i direktor Survey of English Usage, će otvoriti konferenciju plenarnim izlaganjem na temu Gramatika govornog engleskog jezika. Ova sesija će biti dostupna uživo online na ovoj stranici. 

Prenos uživo predavanja Gramatika govornog engleskog jezika:

petak, 18. septembar 2015 u 10:00

Podijelite sadržaj