Fokus ovog kursa je o tome šta je zapravo jezik i kako učimo značenje u nekom novom jeziku; šta je lako a šta teško kod učenja drugog jezika i koji je najbolji način da se nauče drugi jezici. 

Kurs su razvili Univerzitet u Southamptonu i British Council, a prošle godine je 120 000 ljudi iz cijelog svijeta pohađalo ovaj kurs.  

Kurs traje četiri sedmice i upoznat će vas sa nekim od najnovijih ideja istraživanja te praksama učenja i podučavanja jezika. 

Bit ćete u mogućnosti da: 

  • istražite učenje drugog stranog jezika i saznate šta znači učiti jezik 
  • razmotrite učionice za učenje jezika i kako podučavanje utječe na učenje jezika 
  • pogledate upotrebu tehnologije u učenju i njene koristi i izazove u učenju jezika

Za koga je namijenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs je namijenjen diplomantima koji su zainteresirani za razvoj jezika i njegovo podučavanje. Dat će vam uvod u postdiplomski studij u području podučavanja engleskog jezika. Za pristupanje kursu nije potrebno nikakvo predznanje. Svi zainteresirani koji žele da nauče nešto više o učenju i podučavanju engleskog jezika su dobrodošli. 

Pohađajte ovaj kurs i osvojite stipendiju za master studij iz podučavanja engleskog jezika

Možete pohađati naše besplatne online kurseve kako biste stekli uvid u to kako izgledaju online master studije. Možete čak postati kvalificirani da se prijavite za stipendiju koja pokriva dio troškova našeg online master programa iz podučavanja engleskog jezika. Saznajte više o master programima koje su razvili Univerzitet u Southamptonu i British Council. 

Podijelite sadržaj